Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Botswana Safari Self Drive 12 dagen

Offerte aanvragen

12 Dagen echt Afrika avontuur samengebracht in een compacte Botswana self drive 4x4 reis.

Een avontuurlijke safari rondreis door Botswana met start in Kasane en eindpunt Maun. Tijdens deze 4x4 self drive reis bezoekt u het Chobe National Park, het Moremi Game Reserve en de Okavango Delta. Optioneel bij deze Botswana reis is een langer verblijf in Kasane of Victoria Falls (Zimbabwe). Voor deze Botswana Safari kunt u gebruik maken van een vlucht naar Kasane, Victoria Falls of Livingstone. 

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering zonder eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Optioneel (met meer afstand overland) is deze self drive te beginnen in Johannesburg en one way naar het noorden te rijden via de Khama Rhino Sanctuary, Kubu Island, de Central Kalahari en dan via Maun naar de parken met eindpunt Kasane.

Bekijk reisroute
Dag 1: Kasane
Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Na de overdracht van de 4x4 auto rijdt u naar het kamp voor de eerste nacht in Botswana. Optioneel is het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 10 km, reistijd ca. 15 minuten.
 
Dag 2: Caprivi (Kongola)
Accommodatie: kamperen. Reisafstand 250 km, reistijd ca. 3,5 uur.
 
Dag 3 & 4: Popa Falls/Okavango Delta (Bagani)
U gaat opweg naar Ngepi Camp (Bagani) dat is gelegen aan de Okavango rivier in de "pan handle" van de Okavango Delta. De reis naar Ngepi Camp gaat dwars door de Caprivi strip. Vervolgens heeft u een volledige dag vrij te besteden; u kunt een excursie maken op het water van Okavango Delta (met mekoro) of relaxen in het camp. Vanaf Ngepi Camp kunt u de Popa Falls bezoeken. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 250 km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 5: Maun
Na de dagen bij Guma Lagoon reist u vandaag verder naar Maun. U komt hier aan in de loop van de dag. Er is tijd om boodschappen te doen en brandstof te tanken. Accommodatie: lodge. Reisafstand 310 km, reistijd ca. 4 uur.
 
Dag 6: Moremi Game Reserve/ Third Bridge
In de ochtend is er nog tijd om in Maun boodschappen te doen en diesel te tanken. Vervolgens gaat uw selfdrive4x4 safari door naar het Moremi Game Reserve en het Third Bridge Camp. Third Bridge ligt aan de rand van de Okavango Delta. Al snel staat deze dag in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en de luipaard te zien. Olifanten en antilopen ziet u ook. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 130 km, reistijd ca 4 uur.
 
Dag 7: Moremi Game Reserve/Khwai
Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai (North Gate). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 8: Chobe National Park/ Savuti
De 4x4 reis van Khwai in het Moremi Game Reserve naar Chobe Savuti is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Tijdens alle Botswana reizen is het advies vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het North Gate camp voordat u de reis vervolgt naar het Chobe National Park. In de loop van de middag komt u aan bij de Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel welke door dit gebied loopt en uitmondt in de Savuti Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km, reistijd ca. 5-7 uur.
 
Dag 9: Chobe National Park/ Ihaha
Na Chobe National Park Savuti reist u nu naar het noordelijk deel van het Chobe National Park. Op de zandige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Ihaha aan de Chobe rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km, reistijd ca. 5 uur.
 
Dag 10 & 11: Kasane / Victoria Falls
Twee volledige dagen vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal 160 km.
 
Dag 12: Kasane (terugvlucht) 
De laatste dag van uw Botswana reis. Na het inleveren van de 4x4 auto reist u verder naar uw volgende bestemming.
Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis