Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Botswana Safari Self Drive 16 dagen

Offerte aanvragen

16 Dagen echt Afrika avontuur samengebracht in een compacte Botswana self drive 4x4 reis.

Een avontuurlijke safari rondreis door Botswana met start en eindpunt in Kasane. Tijdens deze 4x4 self drive reis bezoekt u het Chobe National Park, het Moremi Game Reserve, de Kalahari Woestijn en de uitgestrekte Makgadikgadi zoutpannen inclusief het bijzondere Kubu Island. Optioneel bij deze Botswana reis is een langer verblijf in Kasane of Victoria Falls (Zimbabwe). Voor deze Botswana Safari kunt u gebruik maken van een vlucht naar Kasane, Victoria Falls of Livingstone. 

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering zonder eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Optioneel (met meer afstand overland) is deze self drive te beginnen in Johannesburg en one way naar het Noorden te rijden via de Khama Rhino Sanctuary, Kubu Island, de Central Kalahari en via Maun naar de parken met eindpunt Kasane.

Bekijk reisroute
Dag 1: Kasane
Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Na overdracht van de 4x4 auto rijdt u naar het kamp voor de eerste nacht in Botswana. Optioneel is het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 10 km, reistijd ca. 15 minuten.
 
Dag 2: Caprivi (Kongola)
Accommodatie: kamperen. Reisafstand 250 km, reistijd ca. 3,5 uur.
 
Dag 3 & 4: Popa Falls/Okavango Delta (Bagani)
U gaat opweg naar Ngepi Camp (Bagani) dat is gelegen aan de Okavango rivier in de "pan handle" van de Okavango Delta. De reis naar Ngepi Camp gaat dwars door de Caprivi strip. Vervolgens heeft u een volledige dag vrij te besteden; u kunt een excursie maken op het water van Okavango Delta (met mekoro) of relaxen in het camp. Vanaf Ngepi Camp kunt u de Popa Falls bezoeken. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 250 km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 5: Maun
Na de dagen bij Guma Lagoon reist u vandaag verder naar Maun. U komt hier aan in de loop van de dag. Er is tijd om boodschappen te doen en brandstof te tanken. Accommodatie: lodge. Reisafstand 310 km, reistijd ca. 4 uur.
 
Dag 6: Central Kalahari Game Reserve/ Deception Valley
Na Maun nu een lange reisdag richting het Central Kalahari Game Reserve. Advies is deze ochtend vroeg te vertrekken. De rit gaat eerst naar het zuiden over de Zoutpannen en daarna krijgt u een stuk glad asfalt, een prettige afwisseling. De turn-off naar het Central Kalahari Game Reserve is een stoffige zandweg. Na aankomst in het uitgestrekte Kalahari reservaat reist u door naar Deception Valley. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 250 km, reistijd ca. 5-6 uur.
 
Dag 7: Central Kalahari Game Reserve/ Sunday Pan
Twee volledige dagen om game drives te maken in de Kalahari Woestijn. U gaat op zoek naar de Kalahari leeuw met zijn donkere manen. Ook maakt u kans om de zeldzame bruine hyena te zien. Jakhalzen, bat eared foxes en een honingdas worden altijd wel gezien. Antilopen die u zult zien zijn o.a. de gemsbok met zijn lange hoorns en de springbok. Beide zijn dieren die kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 40-200 km game drives.

Dag 8: Central Kalahari Game Reserve/ Motopi
Na Sunday Pan staat Motopi in het westelijk deel van het reservaat op het programma. De reis er naar toe is een grote game drive. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 40-200 km game drives.
 
Dag 9: Maun
Terug naar de bewoonde wereld en Maun. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat over zandwegen, het tweede deel gaat over de asfalt weg. In de middag is er tijd om boodschappen te doen, permits te regelen en bijvoorbeeld een rondvlucht boven de Okavango Delta te maken. Accommodatie: lodge. Reisafstand: 200 km, ca. 4 uur.
 
Dag 10: Moremi Game Reserve/ Third Bridge
In de ochtend is er nog tijd om in Maun boodschappen te doen en diesel te tanken. Vervolgens gaat uw selfdrive4x4 safari door naar het Moremi Game Reserve en het Third Bridge Camp. Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta. Al snel staat deze dag staat in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U heeft een goede kans leeuwen, hyena’s en de luipaard te zien. Olifanten en antilopen komen hier ook veel voor. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 130 km, reistijd ca 4 uur.
 
Dag 11: Moremi Game Reserve/Khwai
Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai (North Gate). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 12: Chobe National Park/ Savuti
De 4x4 reis van Khwai in het Moremi Game Reserve naar Chobe Savuti is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Tijdens alle Botswana reizen is het advies vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het North Gate camp voordat u de reis vervolgt naar het Chobe National Park. In de loop van de middag komt u aan bij de Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel welke door dit gebied loopt en uitmondt in de Savuti Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km, reistijd ca. 5-7 uur.
 
Dag 13: Chobe National Park/ Ihaha
Na Chobe National Park Savuti reist u nu naar het noordelijk deel van het Chobe National Park. Op de zandige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Ihaha aan de Chobe rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km, reistijd ca. 5 uur.
 
Dag 14 en 15: Kasane / Victoria Falls
Twee volledige dagen vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal 160 km.
 
Dag 16: Kasane (terugvlucht) 
De laatste dag van u Botswana reis. Na het inleveren van de 4x4 auto reist u verder naar u volgende bestemming.
Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis