Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Windhoek - Victoria Falls Self Drive 21 dagen

Offerte aanvragen

Een 21-daagse self drive 4x4 rondreis met start in Windhoek Namibië en als eindpunt de Victoria Falls in Zimbabwe. Een compacte 'one way' reisroute maakt dat u optimaal kunt genieten en de reisafstanden beperkt blijven.

U gaat drie bijzondere landen van Zuidelijk Afrika verkennen tijdens deze 4x4 safari. Een mooie combinatie tussen ruige en ongerepte natuur in Namibië en de avontuurlijke wildparken in Botswana. Afsluitend verblijft u twee nachten in een hotel in Victoria Falls. Op het reisprogramma van deze self drive staan o.a. de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, het Etosha National Park, het Chobe National Park en het Moremi Game Reserve (Okavango Delta). De wildparken in Botswana staan garant voor het zien van de safari dieren in een echte Afrika & bush setting. Kamperen midden in de natuur van Botswana.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen: 

  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.
  • inclusief support en professioneel safari reisadvies.
  • inclusief gebruik van GPS met de laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB.
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Bushcamper of Trax  4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Deze reis aanpassen aan uw persoonlijke wensen is altijd mogelijk. Bijvoorbeeld de reis inkorten tot 20 dagen of in plaats van naar Victoria Falls (Zimbabwe) naar Livingstone (Zambia) te reizen.

Bekijk reisroute

Dag 1: Windhoek
De eerste dag van uw self drive reis gaat u Namibië verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4x4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten in slaan voor de self drive. Accommodatie: B&B. Reisafstand 5 km reistijd ca. 10 min.

Dag 2: Sesriem
Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via de Remshoogte Pas en in de loop van de middag kunt u aankomen in Sesriem. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 330 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 3: Sossusvlei/Solitaire 
Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. Accommodatie: kamperen (Solitaire omgeving). Reisafstand 120 km (totaal retour zandduinen) + ca. 90km, reistijd ca. 3,5 uur.

Dag 4: Swakopmund
Na de twee nachten bij de zandduinen & Sesriem gaat uw self drive reis nu verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. Via het welbekende Solitair en de Kuisib Canyon. Accommodatie is in een bed & breakfast met een uniek uitzicht. In Swakopmund is het mogelijk om te dineren in een restaurant. Accommodatie: B&B. Reisafstand 350 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 5: Spitzkoppe
Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 160 km, reistijd ca. 2 – 3 uur.

Dag 6: Twyfelfontein 
Vandaag gaat u opweg naar Twyfelfontein door een landschappelijk mooie en unieke route in Damaraland. U kunt Organ Pipes en Petrified forest bezoeken. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230 km, ca. 4 uur.

Dag 7: Etosha National Park (Okaukuejo) 
Vandaag vervolgt uw Namibië reis naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten verblijven in dit uitgestrekte wildpark, in drie verschillende restcamps. In Etosha heeft u grote kans allerlei wilde dieren zoals olifanten, neushoorns en leeuwen te zien. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 340 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 8: Etosha National Park (Halali) 
Een tweede dag in Etosha National Park, u heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele camp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan wel later aan in het Halali restcamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 70 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 9: Etosha National Park (Namutoni)
De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Dit kan ook afhangen van hoe lang u bij de verlichte waterhole van Halali bent blijven kijken, deze drinkplaats geeft u kans op het zien van vele bijzondere dieren. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 100 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 10: Rundu 
In de ochtend heeft u nog tijd voor een laatste game drive vanuit het Namutoni camp. Vervolgens breekt u het kamp op laat u het Etosha National Park achter u. De weg naar Rundu is asfalt. Onderweg kan een stop gemaakt worden bij de Hoba meteoriet en is het mogelijk proviand in te slaan in de stad (Grootfontein). Accommodatie: B&B. Reisafstand ca. 420 km, reistijd ca. 6 uur.

Dag 11: Okavango Panhandle (Ngepi Camp)
De reis naar Ngepi Camp is een eenvoudige, maar lange rit van 425 km. Ngepi Camp is gelegen aan de Okavango rivier in de "pan handle" van de Okavango Delta. Onderweg passeert u diverse plaatsjes en souvenirs stalletjes waar de lokale bevolking allerlei waren te koop aanbiedt. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 425 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 12: Okavango Panhandle (Ngepi Camp)
Een volledige (rust)dag bij Ngepi Camp. Het is mogelijk deze dag te relaxen of een activiteit te ondernemen. Bij Ngepi Camp worden diverse excursies aangeboden, vaak op het water van de Okavango Delta. Accommodatie: kamperen.

Dag 13: Maun (Botswana)
Vandaag heeft u een lange rit naar Maun voor de boeg. Na acht nachten kamperen verblijft u nu in een Bed & Breakfast. Een scenic flight boven de Okavango Delta behoort tot de mogelijkheden. In Maun kunt u tevens diverse zaken regelen, boodschappen doen en diesel tanken voor de komende dagen in de wildparken. Accommodatie: B&B. Reisafstand 435 km, reistijd ca. 5 - 6 uur

Dag 14: Moremi Game Reserve (Third Bridge)
Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta is de bestemming van vandaag. U passeert eerst de Buffalo Fence en vervolgens staat deze dag in het teken van game drives en het spotten van safari dieren in het Moremi reservaat. U heeft een goede kans leeuwen, hyena’s en luipaarden te zien. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand  130 km, reistijd ca. 4 uur

Dag 15: Moremi Game Reserve (Khwai) 
De 4x4 reis van Third Bridge naar Khwai in het Moremi Game Reserve is één grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten want dan zijn de dieren nog het meest actief. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een sunset game drive te maken langs de Khwai rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 60 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 16: Chobe National Park (Savuti)
Vanuit Moremi reist u nu naar het Noorden en diep het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Savuti. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel welke door dit gebied loopt en uitmondt in de Savuti Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 17: Chobe National Park (Riverfront)
Een hobbelige rit over zandwegen dwars door het Chobe Park naar Ihaha aan de Chobe Rivier. Eventueel kunt u in de ochtend nog een game drive maken voordat u vertrekt naar Ihaha. Aangekomen bij de Chobe Rivier is het niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopen soorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 140 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 18: Kasane
Kasane bij de Chobe Rivier is uw volgende bestemming, u kunt langs de Chobe rivier naar het Oosten rijden. Onderweg heeft u een goede kans diverse dieren te spotten langs de weg. Olifanten worden regelmatig gezien bij de diverse waterholes. In de loop van de dag komt u aan bij de Chobe Safari Lodge. Het is hier mogelijk een sunset cruise maken op de Chobe rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 40 km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 19: Victoria Falls (Zimbabwe)
In de ochtend draagt u de auto over aan het verhuurbedrijf. Vervolgens reist u verder naar Zimbabwe. Rond het middaguur komt u aan bij uw hotel in Victoria Falls. Accommodatie: hotel. Reisafstand 80 km, reistijd ca. 2 uur.

Optioneel is naar Livingstone in Zambia te reizen i.p.v. Victoria Falls Zimbabwe!

Dag 20: Victoria Falls
Een volledige dag om te relaxen bij het hotel, een excursie te maken zoals raften op de Zambezi en natuurlijk de Victoria Watervallen te bekijken! Accommodatie: hotel. Reisafstand 0 km.

Dag 21 Terugvlucht
De laatste dag van de reis. In de loop van de ochtend wordt u vanaf het hotel naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis. Reisafstand 25 km, reistijd ca. 0,5 uur.

Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis