9.2/10 op basis van 403 reviews

Waterberg Wilderness Reserve – Mokopane

Het Waterberg-gebergte ligt in de Limpopo-provincie Zuid-Afrika en is een van de meer ongerepte, schilderachtige en natuurrijke gebieden in Zuid-Afrika. Het Waterberg Wilderness-reservaat, gelegen aan de oostelijke kant van het Waterberg-gebied, ligt op slechts 5 uur rijden van Johannesburg en is gunstig gelegen halverwege naar Botswana. Vanwege het robuuste karakter van de reserve die kenmerkend is voor de Waterberg, wordt een 4×4 voertuig of voertuig met een goede bodemvrijheid aanbevolen om toegang te krijgen tot het pand. In het natte seizoen is een 4×4-voertuig vaak essentieel.

Bepaalde delen van het Waterberg Wilderness Reserve bieden een spectaculair uitzicht over de omliggende heuvels en valleien en het verkennen van de indrukwekkende kloven met natuurlijke beekjes en zwembaden is zeker een hoogtepunt. Het reservaat is ideaal voor de actievelingen met een aantal mooie wandelingen en potentiële mountainbikeroutes.

De game lodge biedt accommodatie in het Waterberg Wilderness-kamp, ​​maar is exclusief en biedt plaats aan maximaal 12 gasten in de 4 safaritenten met nog eens 2 campings beschikbaar. Alle accommodaties zijn self-catering met comfortabele en complete faciliteiten.

Alle gamedrives zijn in je eigen 4×4-voertuigen met zelfaandrijving.

Accommodatie voorzieningen

Het wilderniskamp van Waterberg ligt op een plateau tussen twee diepe en pittoreske kloven met een prachtig uitzicht over de omliggende heuvels en valleien.
Er is keuze uit campings met goede voorzieningen of safaritenten.

Camping:
3 privécampings met één wassingblok (2 schone badkamers) en 2 exclusieve campings met eigen privéwaterafvoer.

Safari Tenten:
1 tweepersoonsbed en 1 eenpersoonsbed / tweepersoonsslaapbank, badkamer en-suite, warm en koud stromend water, spoeltoilet en wastafel. Keuken met koelkast en gasfornuis. Braai en terras met uitzicht op de spectaculaire kloof en de omliggende heuvels. Eigen gamedrives kunnen worden uitgevoerd: houd er rekening mee dat een 4×4 of een voertuig met voldoende vrije ruimte essentieel is om toegang te krijgen tot de reserve. R50.00 per voertuig per dag

Er zijn geen benodigdheden te koop in het reservaat en de safaritenten zijn allemaal zelfstandig. De safaritenten zijn op zonne-energie afgegaan, maar zijn goed uitgerust met alle kook- en keukengerei.

Andere accommodaties in Waterberg - Zuid-Afrika

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie