9.2/10 op basis van 312 reviews

Botswana

Het self drive land bij uitstek. U kunt zelfstandig met een 4×4 roadtrip Botswana dwars door de wildparken van Botswana reizen. Het echte Afrika avontuur beleven!

Off-road rijden met de 4×4, tracks door de bush in Botswana, kamperen midden in de natuur tussen de wilde dieren van Afrika. Dit alles is mogelijk tijdens een Self Drive Botswana. U rijdt over 4×4 tracks van het ene safari camp naar het andere in de wildparken van Botswana. Op sommige plaatsen zult u water moeten doorwaden. Ook rijdt u door diep zand. Botswana is het land in Afrika waar uw 4×4 echt van pas komt tijdens de self drive safari.

Via Selfdrive4x4.com kunt u verschillende selfdrive4x4 roadtrip Botswana reizen boeken. Onze reizen zijn inclusief de National Park reserveringen voor bijvoorbeeld Chobe National Park en het Moremi Game Reserve. Tevens bieden wij diverse losse 4×4 autohuur aan voor Botswana reizen.

Self drive reizen naar Botswana kunnen starten met autohuur in Johannesburg of in Botswana zelf. Populair is te starten en eindigen in Kasane bij de Chobe rivier. Kasane ligt niet ver van Victoria Falls (Zimbabwe) en Livingstone (Zambia). Een andere startlocatie voor een self drive reis is Maun centraal gelegen bij de Okavango Delta. Starten en eindigen in Windhoek (Namibië) of Victoria Falls (Zimbabwe) is ook mogelijk.

Vraag ons vrijblijvend om advies. Wij organiseren graag uw selfdrive roadtrip door Botswana!

Highlights Botswana

Vanuit bijvoorbeeld Maun in Botswana kunt u de uitgestrekte Makgadikgadi Zoutpannen bezoeken. Met een 4×4 is het mogelijk de desolate zoutpannen over te steken en te kamperen bij het bijzondere Kubu Island. Dit eeuwenoude ”eilandje” staat bekend om haar bijna 20 meter hoge en bijna kilometer lange granieten rots en de bijzondere baobab bomen in de omgeving.

Vanuit Maun kunt u de Okavango Delta bezoeken. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en telt vele meren, eilandjes en moerassen. Zeker de moeite waard om hier een boottocht te maken!

In het Chobe National Park vind u grote kuddes olifanten. Daarnaast vind je in dit grote wildreservaat dichte bossen, moerassen en woestijngebied. Bij de Savuti campsite in het nationaal park vind je vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) die op de Savuti Marsh leven. De combinatie van het mooie landschap en de vele safari dieren geven u een indrukwekkende ervaring.

Twee andere mooie reservaten zijn de Moremi Game Reserve en de Central Kalahari Game Reserve. Deze twee wildparken zijn ook goed bereikbaar vanuit Maun. In de Moremi Game Reserve spot je veel safari dieren. Vergeet bijvoorbeeld niet langs Paradise en Dombo Hippo Pool te rijden! In de Central Kalahari Game Reserve, het grootste wildpark van zuidelijk Afrika, vind je naast de wilde dieren schitterende natuur.  Denk aan kleurrijke zandduinen, typische acacia-bomen en mooie rivierbeddingen.

Selfdrive4x4.com biedt u complete pakketreizen aan en ook losse 4×4 autohuur Botswana.

 

Hoogtepunten

Kasane

De perfecte uitvalsbasis om Chobe National Park te ontdekken

Makgadikgadi Zoutpannen

Indrukwekkende 12.000 km² zoutpannen

Okavango Delta

De grootste binnenlandse delta ter wereld

Ghanzi

Een klein stadje te midden van de droge Kalahari Woestijn

Gweta

Ideale stop voor het avontuur op de Makgadikgadi zoutpannen begint

Tuli Block

Khama Rhino Sanctuary

Een prachtige beschermde plaats voor de neushoorn

Onze pakketreizen

Namibië en Botswana wildlife en zoutpannen

Namibië en Botswana wildlife en zoutpannen

24 dagen

Een avontuurlijke 24-daagse self drive 4×4 rondreis met de ongerepte woestijn van Namibië gecombineerd met wilde dieren & de zoutpannen in Botswana.

LEES VERDER
Namibië, Botswana en Victoria Falls

Namibië, Botswana en Victoria Falls

19 dagen

Een 19 daagse reis van Windhoek naar de indrukwekkende Victoria Falls

LEES VERDER
Namibië en Botswana Self Drive

Namibië en Botswana Self Drive

24 dagen

Een avontuurlijke 24-daagse self drive 4×4 rondreis met de ongerepte woestijn van Namibië gecombineerd met ook de safari dieren & natuur van Botswana.

LEES VERDER
Botswana 3 op Reis Botswana Roadtrip

Botswana 3 op Reis Botswana Roadtrip

13 dagen

Ervaar zelf de 3 op reis Botswana Roadtrip. 13 dagen echt Afrika avontuur!

LEES VERDER
Windhoek – Victoria Falls Self Drive

Windhoek – Victoria Falls Self Drive

21 dagen

Een compacte one-way van Windhoek naar de indrukwekkende Victoria Falls

LEES VERDER
Zuid-Afrika & Botswana Self Drive

Zuid-Afrika & Botswana Self Drive

20 dagen

Een avontuurlijke gevarieerde self drive reis van 20 dagen door Zuid-Afrika en Botswana.

LEES VERDER
Zuid-Afrika, Botswana en Victoria Falls Self Drive

Zuid-Afrika, Botswana en Victoria Falls Self Drive

16 dagen

In de voetsporen van David Livingstone, 16 dagen 4×4 avontuur vanuit Johannesburg via Botswana naar de Victoria Falls!

LEES VERDER
Zuid-Afrika, Botswana & Zambia Self Drive

Zuid-Afrika, Botswana & Zambia Self Drive

16 dagen

Een 16-daagse reis vanuit Zuid-Afrika via Mapungubwe National Park, de Khama Rhino Sanctuary en de wildparken in Botswana naar Livingstone in Zambia.

LEES VERDER
Botswana Self Drive compleet

Botswana Self Drive compleet

19 dagen

De meest complete Botswana self drive 4×4 reis uit ons aanbod. 19 dagen safari self drive safari avontuur!

LEES VERDER
Botswana Kalahari & Okavango Self Drive

Botswana Kalahari & Okavango Self Drive

16 dagen

Een compacte Botswana self drive 4×4 reis met 16 dagen echt Afrika avontuur.

LEES VERDER
Botswana wildparken & zoutpannen 4×4 reis

Botswana wildparken & zoutpannen 4×4 reis

14 dagen

14 Dagen echt Afrika avontuur samengebracht in een compacte Botswana self drive 4×4 reis

LEES VERDER
Botswana Moremi & Chobe Self Drive

Botswana Moremi & Chobe Self Drive

12 dagen

In 12 dagen noord Botswana ontdekken tijdens deze self drive 4×4 reis

LEES VERDER
Botswana Safari 11 dagen Self Drive

Botswana Safari 11 dagen Self Drive

11 dagen

Moremi Game Reserve, het Chobe National Park en Kubu Island, deze safari brengt u langs de mooiste wildparken van Botswana.

LEES VERDER
10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie