9.2/10 op basis van 341 reviews

Caprivistrook

De Caprivistrook is een 30 km brede strook in het noord-oosten van Namibië, gelegen tussen Angola en Botswana. De Caprivistrook is de meest gemakkelijke route naar de Victoria Falls, Chobe National Park en terug naar het binnenland van Namibië. Hoewel veel reizigers de Caprivistrook voornamelijk gebruiken om doorheen te rijden, biedt het stuk land ook mooie kleine nationale parken, zoals het Mamili National Park en Bwabwata National Park, en wildlife die het bezoeken zeker waard zijn.

Qua natuur is de Caprivistrook heel anders dan andere gebieden in Namibië. In veel opzichten is Caprivi totaal anders dan andere gebieden in Namibië. Het landschap van de lange strook land is veel groener en meer waterrijk. Dit komt omdat het gelegen is tussen de Okavango Panhandle en Moremi Game Reserve met veel waterplaatsen.

De Caprivistrook valt onder twee bestuurlijke Namibische regio’s: de westelijke helft maakt deel uit van de Kavango-regio, de oostelijke helft hoort bij de Zambezi-regio. De strook begint in het noordoosten van het land op de 21ste graad oosterlengte en strekt zich 450 km uit naar het oosten tot het punt waar de Chobe rivier zich van de Zambezi afsplitst.

In 2013 heeft de Namibische regering de naam van de Caprivistrook gewijzigd met als doel de Duitse onderdrukking te doen vergeten. De nieuwe naam van de Caprivistrook is Zambezi Region. De oorspronkelijke naam komt van de Duitse rijkskanselier generaal graaf Leo von Caprivi. De strook werd aan de voormalige Duitse kolonie Duits-Zuidwest-Afrika toegevoegd op 1 juli 1890. Duitsland wilde met de Caprivistrook een verbinding creëren met Duits-Oost-Afrika (het huidige Tanzania), haar andere kolonie in Afrika. Dit plan is nooit uitgevoerd door activiteiten in Zimbabwe.