9.2/10 op basis van 240 reviews

Over de Botswana reis

Een avontuurlijke safari rondreis door Botswana met start en eindpunt in Kasane. Tijdens deze 4×4 self drive reis bezoekt u het Chobe National Park, het Moremi Game Reserve, de Kalahari Woestijn en de uitgestrekte Makgadikgadi zoutpannen inclusief het bijzondere Kubu Island. Optioneel bij deze Botswana reis is een langer verblijf in Kasane of Victoria Falls (Zimbabwe). Voor deze Botswana Safari kunt u gebruik maken van een vlucht naar Kasane, Victoria Falls of Livingstone. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies.
 • Inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4×4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
 • Inclusief complete verzekering zonder eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
 • 12v220 omvormer met USB
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Dagschema

 • 1: Kasane
 • 2: Caprivi (Kongola)
 • 3: Popa Falls/Okavango Delta (Bagani)
 • 4: Popa Falls/Okavango Delta (Bagani)
 • 5: Maun
 • 6: Central Kalahari Game Reserve/ Deception Valley
 • 7: Central Kalahari Game Reserve/ Sunday Pan
 • 8: Central Kalahari Game Reserve/ Motopi
 • 9: Maun
 • 10: Moremi Game Reserve/ Third Bridge
 • 11: Moremi Game Reserve/Khwai
 • 12: Chobe National Park/ Savuti
 • 13: Chobe National Park/ Ihaha
 • 14: Kasane / Victoria Falls
 • 15: Kasane / Victoria Falls
 • 16: Kasane (terugvlucht)

Route en dagschema

16 dagen
1

Dag 1: Kasane

Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Na overdracht van de 4×4 auto rijdt u naar het kamp voor de eerste nacht in Botswana. Optioneel is het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand 10 km.

2

Dag 2: Caprivi (Kongola)

Vandaag reist u naar Camp Kwando. Een prachtige locatie aan de Kwando rivier op de grens van Namibië en Botswana.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

3

Dag 3: Popa Falls/Okavango Delta (Bagani)

U gaat opweg naar Ngepi Camp (Bagani) dat is gelegen aan de Okavango rivier in de “pan handle” van de Okavango Delta. De reis naar Ngepi Camp gaat dwars door de Caprivi strip.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

4

Dag 4: Popa Falls/Okavango Delta (Bagani)

Een volledige dag vrij te besteden. U kunt een excursie maken op het water van Okavango Delta (met mekoro) of relaxen in het camp. Vanaf Ngepi Camp kunt u de Popa Falls bezoeken.

Accommodatie: kamperen.

5

Dag 5: Maun

Na de dagen bij Guma Lagoon reist u vandaag verder naar Maun. U komt hier aan in de loop van de dag. Er is tijd om boodschappen te doen en brandstof te tanken.

Accommodatie: lodge. Reisafstand: 310 km.

6

Dag 6: Central Kalahari Game Reserve/ Deception Valley

Na Maun nu een lange reisdag richting het Central Kalahari Game Reserve. Advies is deze ochtend vroeg te vertrekken. De rit gaat eerst naar het zuiden over de Zoutpannen en daarna krijgt u een stuk glad asfalt, een prettige afwisseling. De turn-off naar het Central Kalahari Game Reserve is een stoffige zandweg. Na aankomst in het uitgestrekte Kalahari reservaat reist u door naar Deception Valley.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

7

Dag 7: Central Kalahari Game Reserve/ Sunday Pan

Twee volledige dagen om game drives te maken in de Kalahari Woestijn. U gaat op zoek naar de Kalahari leeuw met zijn donkere manen. Ook maakt u kans om de zeldzame bruine hyena te zien. Jakhalzen, bat eared foxes en een honingdas worden altijd wel gezien. Antilopen die u zult zien zijn o.a. de gemsbok met zijn lange hoorns en de springbok. Beide zijn dieren die kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40-200 km game drives.

8

Dag 8: Central Kalahari Game Reserve/ Motopi

Na Sunday Pan staat Motopi in het westelijk deel van het reservaat op het programma. De reis er naar toe is een grote game drive.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40-200 km game drives.

9

Dag 9: Maun

Terug naar de bewoonde wereld en Maun. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat over zandwegen, het tweede deel gaat over de asfalt weg. In de middag is er tijd om boodschappen te doen, permits te regelen en bijvoorbeeld een rondvlucht boven de Okavango Delta te maken.

Accommodatie: lodge. Reisafstand: 200 km.

10

Dag 10: Moremi Game Reserve/ Third Bridge

In de ochtend is er nog tijd om in Maun boodschappen te doen en diesel te tanken. Vervolgens gaat uw Selfdrive4x4 safari door naar het Moremi Game Reserve en het Third Bridge Camp. Third Bridge ligt aan de rand van de Okavango Delta. Al snel staat deze dag staat in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U heeft een goede kans leeuwen, hyena’s en de luipaard te zien. Olifanten en antilopen komen hier ook veel voor. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

11

Dag 11: Moremi Game Reserve/Khwai

Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai (North Gate). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km.

12

Dag 12: Chobe National Park/ Savuti

De 4×4 reis van Khwai in het Moremi Game Reserve naar Chobe Savuti is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Tijdens alle Botswana reizen is het advies vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het North Gate camp, voordat u de reis vervolgt naar het Chobe National Park. In de loop van de middag komt u aan bij de Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel welke door dit gebied loopt en uitmondt in de Savuti Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

13

Dag 13: Chobe National Park/ Ihaha

Na Chobe National Park Savuti reist u nu naar het noordelijk deel van het Chobe National Park. Op de zandige tracks komt de 4×4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Ihaha aan de Chobe rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

14

Dag 14: Kasane / Victoria Falls

U reist door naar Kasane. De uitvalsbasis om de Victoria Falls te bezoeken.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal retour 160 km.

 

15

Dag 15: Kasane / Victoria Falls

Een volledige dag vrji te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab 4×4

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2018 en 2019.

26 juni - 10 november, (2018)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.290,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.750,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.420,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

11 november - 4 januari, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.970,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.490,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.250,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

5 januari - 19 maart, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.850,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.450,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.190,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 25 juni, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.970,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.490,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.250,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

26 juni - 10 november, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.290,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.750,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.420,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis
Een complete verzekering voor het eigen risico
GPS met laatste versie Track4Africa software
12-220v omvormer met USB
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie