9.2/10 op basis van 249 reviews

Over de Namibië reis

14 Dagen self drive 4×4 reis door Namibië met als hoogtepunten de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, Himba bij Opuwo en het Etosha National Park. Met de 4×4 huurauto maakt u een rondreis door Namibië met start en eindpunt in Windhoek. In de groene tijd valt er ook in het droge en dorre Namibië redelijk wat regen, met name in het Noorden van het land. De vegetatie kleurt groen en droge rivierbeddingen komen vol met water te staan. Een bijzondere Namibië ervaring. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies.
 • Inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4×4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
 • Optioneel een complete verzekering voor de afkoop van het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
 • 12v220 omvormer met USB
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.
Zonsondergang bij Spitzkoppe
Olifanten
Damaraland

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Sesriem
 • 3: Sossusvlei/Solitaire
 • 4: Swakopmund
 • 5: Spitzkoppe
 • 6: Twyfelfontein
 • 7: Opuwo
 • 8: Kamanjab
 • 9: Etosha National Park (Okaukuejo)
 • 10: Etosha National Park (Halali)
 • 11: Etosha National Park (Namutoni)
 • 12: Waterberg National Park
 • 13: Waterberg National Park
 • 14: Terugvlucht

Route en dagschema

14dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van uw self drive reis waarbij u Namibië gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek, zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 5 km.

2

Dag 2: Sesriem

Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via de Remshoogte Pas en in de loop van de middag kunt u aankomen in Sesriem.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 330 km.

3

Dag 3: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. In de loop van de middag rijdt u terug in de richting van Sesriem en door naar Solitaire, dit is nog 90 kilometer verder rijden.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 120 km (totaal retour zandduinen) + 90km

4

Dag 4: Swakopmund

Na Solitaire gaat uw self drive reis nu richting de Skeleton Coast en is de volgende bestemming Swakopmund gelegen aan de Atlantische Oceaan. Via de Kuisib Canyon maakt u een mooie rit over de gravel vlakte. Accommodatie is in een bed & breakfast met een uniek uitzicht. In Swakopmund kunt u ook lekker dineren in een restaurant

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 350 km.

5

Dag 5: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

6

Dag 6: Twyfelfontein

Vandaag rijdt u een prachtige en unieke route door Damaraland op weg naar Twyfelfontein. Onderweg kunt u de Organ Pipes en het Petrified forest bezoeken.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 230 km.

7

Dag 7: Opuwo

Vandaag bereikt u het meest noordelijke punt van uw self drive safari door Namibië. Lange route maar zeker een met vele mooie momenten. U zult onderweg vrijwel zeker de eerste Himba’s gaan ontmoeten.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 340 km.

8

Dag 8: Kamanjab

Na de reis naar Kamanjab komt u aan in de Rustig Toko Lodge met een mooi zwembad. Hier kunt u in de middag heerlijk het stof afspoelen en relaxen.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 275 km.

9

Dag 9: Etosha National Park (Okaukuejo)

Vanaf Rustig Toko gaat uw Namibië reis verder naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark verblijven in drie verschillende restcamps. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren te zien inclusief olifanten, neushoorns en leeuwen. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 240 km.

10

Dag 10: Etosha National Park (Halali)

Een tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukuejo of direct het gehele kamp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan later aan in het Halali restcamp. ’s Avonds kunt u bij de verlichte drinkplaats van Halali gaan kijken. Deze waterhole geeft u kans op het zien van vele bijzondere dieren. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

11

Dag 11: Etosha National Park (Namutoni)

De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 100 km.

12

Dag 12: Waterberg National Park

Na Etosha staat het Waterberg Plateau op het programma. Het Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied wat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. Ga hier bijvoorbeeld mee op een guided hike met de plaatselijke rangers.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 390 km.

13

Dag 13: Waterberg National Park

Een volledige dag vrij te besteden bij het Waterberg Plateau. U kunt relaxen of bijvoorbeeld een wandeling maken met de plaatselijke rangers of gaan vogels spotten.

Accommodatie: kamperen.

14

Dag 14: Terugvlucht

Vandaag zit deze bijzondere selfdrive reis er helaas op. Terug naar Windhoek om de 4×4 in te leveren en terug te vliegen naar huis.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab 4×4

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2019 en 2020. De 14-daagse Namibië reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

5 januari - 19 maart, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.290,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 990,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 850,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 135,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis
Een complete verzekering voor het eigen risico
GPS met laatste versie Track4Africa software
12-220v omvormer met USB
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie