9.2/10 op basis van 216 reviews

Over de Namibië & Botswana reis

Een avontuurlijke 24-daagse self drive 4×4 rondreis met de ongerepte woestijn van Namibië gecombineerd met de safari dieren & natuur van Botswana. U gaat deze twee bijzondere landen van Zuidelijk Afrika verkennen tijdens deze 4×4 safari. Een mooie combinatie tussen ruige en ongerepte natuur in Namibië en de avontuurlijke wildparken in Botswana. Op het reisprogramma van deze self drive staan o.a. de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, het Etosha National Park, het Chobe National Park en het Moremi Game Reserve (Okavango Delta). De wildparken in Botswana staan garant voor het zien van de safari dieren in een echte Afrika & bush setting.

Bij deze self drive reis wordt kamperen afgewisseld met vaste accommodaties. Zo kunt u na een aantal nachten kamperen weer genieten van meer luxe. De reis kan natuurlijk aangepast worden aan uw persoonlijke wensen.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.
 • Inclusief support en professioneel safari reis advies.
 • Inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4×4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
 • Inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
 • 12v220 omvormer met USB
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)

Dagschema

1: Windhoek 2: Sesriem 3: Sossusvlei/Solitaire 4: Swakopmund 5: Spitzkoppe 6: Ugab Rhino Camp 7: Twyfelfontein 8: Etosha National Park (Okaukuejo) 9: Etosha National Park (Halali) 10: Etosha National Park (Namutoni) 11: Rundu 12: Okavango Delta 13: Okavango Delta 14: Kasane 15: Kasane (Victoria Falls) 16: Kasane (Chobe NP) 17: Chobe National Park 18: Chobe National Park 19: Moremi Game Reserve (Khwai) 20: Moremi Game Reserve (Third Bridge) 21: Maun, 22: Kalahari Woestijn (Ghanzi) 23: Windoek 24: Windhoek

Route en dagschema

24 dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van uw self drive reis waarbij u zowel Namibië en Botswana gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder voor de overdracht van de auto. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. De eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek, zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren, boodschappen te doen in het nabij gelegen winkelcentrum en kennis te maken met de 4×4 auto.

2

Dag 2: Sesriem

Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan, kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via Rehoboth en de Remshoogte Pass en u zult in de middag aankomen in Sesriem.

3

Dag 3: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten, zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. Na een dag vol nieuwe indrukken overnacht u in het verderop gelegen Solitaire.

4

Dag 4: Swakopmund

Na de twee nachten bij de zandduinen gaat uw self drive reis verder naar de volgende bestemming: Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuiseb Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In de loop van de middag komt u aan in Swakopmund. Pas op met te hoge snelheden op de gravelwegen! 80 km per uur maximaal.

5

Dag 5: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige rotsen van Spitzkoppe. Een prachtig gebied met wandel en klauter mogelijkheden met fenomenale vergezichten!

6

Dag 6: Ugab Rhino Camp

Vandaag vervolgt u de 4×4 self drive reis steeds dieper het Damaraland in. Maar eerst nog een stuk terug naar de kust en een stop bij de zeerobben kolonie van Cape Cross. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië.

7

Dag 7: Twyfelfontein

Een speciale dag waarbij uw 4×4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4×4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn. Op weg naar Twyfelfontein rijdt u door een landschappelijk ongekend mooie route in Damaraland. Wij adviseren de hele dag uit te trekken voor deze rit. Ondanks dat het een kleine afstand is, is het een echte 4×4 route waar de snelheid laag zal liggen. Vooral het eerst deel is bezaaid met hier en daar scherpe stenen. Rij daar rustig. U maakt kans struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn te spotten.

8

Dag 8: Etosha National Park (Okaukuejo)

Vanaf Twyfelfontein gaat uw self drive reis nu naar het Etosha National Park. In totaal verblijft u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark in drie verschillende restcamps. In Etosha heeft u grote kans allerlei wilde dieren zoals olifanten, neushoorns en leeuwen te zien. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp.

9

Dag 9: Etosha National Park (Halali)

De tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele kamp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Bij het Halali Restcamp kunt u ’s avonds bij de waterhole van Halali wilde dieren spotten. Het is niet ongewoon hier hyena’s, olifanten en of neushoorns te zien.

10

Dag 10: Etosha National Park (Namutoni)

De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. Maak zeker een tussenstop bij de viewpoint op de zoutpan. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen.

11

Dag 11: Rundu

In de ochtend heeft u nog tijd voor een laatste game drive vanuit het Namutoni kamp. Vervolgens breekt u het kamp op en laat u het Etosha National Park achter u. De weg naar Rundu is een asfaltweg. Onderweg kan een stop gemaakt worden bij de Hoba meteoriet en kunt u bijvoorbeeld proviand inslaan in de stad (Grootfontein). Tevens passeert u diverse souvenirs stalletjes waar de lokale bevolking allerlei waren te koop aanbiedt.

12

Dag 12: Okavango Delta (Ngepi Camp)

De reis naar Ngepi Camp is een eenvoudige en korte rit van 210 km. Ngepi Camp is gelegen aan de Okavango rivier aan het begin van de “panhandle” van de Okavango Delta. In de middag is er tijd om het nabij gelegen, kleine maar verrassende Mahango NP te bezoeken.

13

Dag 13: Okavango Delta (Ngepi Camp)

Een volledige (rust)dag bij Ngepi Camp. Het is mogelijk deze dag te relaxen of een activiteit te ondernemen. Bij Ngepi Camp worden diverse excursies aangeboden, vaak op het water van de Okavango Rivier met een lokale gids. Aanrader!

14

Dag 14: Kasane (Botswana)

Na de rustdag in de Okavango Delta Pan Handle rijdt u nu verder met uw 4×4 huurauto naar het Oosten. De bestemming voor vandaag is Kasane in Botswana, gelegen op de grens met Namibië, Zambia en Zimbabwe. De campsite kent een verlichte waterhole waar u zeker olifanten van zeer dichtbij kunt gaan zien.

15

Dag 15: Kasane (Victoria Falls)

Een volledige dag vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park.

16

Dag 16: Kasane (Chobe National Park)

Een tweede dag te besteden in en rond Kasane. Het advies is om in de ochtend de boodschappen/brandstof voor de komende 4 dagen in de wildernis te gaan inslaan. Op het heetst van de dag is het advies te rusten en in de namiddag is het mogelijk een sunset cruise te maken op het water van de Chobe Rivier. Deze is van 3 tot 6 uur. Vanaf het water heeft u een perfect uitzicht op alle safari dieren die aan het einde van de middag komen drinken op de oevers van de Chobe River (grenzend aan het Chobe National Park).

17

Day 17 Chobe N.P. Ihaha

A short drive in terms of distance straight through Chobe Park, along the Chobe River. Although the distance is less than 40 km, the journey can take multiple hours. This is a true game drive, and with some luck you will see various big safari animals. It is not strange to see lions, elephants, and bison next to the herds of antelopes. Accommodation: camping. Travel distance: 38 km, duration about 2 hours.

18

Day 18 Chobe N.P. Savuti

After the Chobe Riverfront you continue south and deeper into Chobe National Park. You will need the 4×4 on the sandy tracks there. In the afternoon you’ll arrive in Savuti, which is well-known for the many Bull Elephants and the Savuti Lion Pride in the Savuti Marsh. The Savuti Channel, which runs through the area and enters into the Savuti Marsh, has been dry for many decades, but the last few years have seen flowing water running through. In the afternoon, you will have sufficient time for an extensive game drive and further discover this remarkable Botswana landscape. Accommodation: camping. Travel distance: 130 km, duration about 5 hours.

19

Day 19 Moremi Game Reserve Khwai

The 4×4 journey from Savuti to Khwai in the Moremi Game Reserve is one big game drive with many animals. We advise you to start early so you can make a game drive loop around the Savuti camp before moving on to the Moremi Game Reserve. In the afternoon you will arrive at North Gate and the Khwai campsite. After setting up camp, you can relax and make an evening game drive along the Khwai River. Accommodation: camping. Travel distance: 110 km, duration about 5-7 hours.

20

Day 20 Moremi Game Reserve 3rd Bridge

After a morning game drive you will continue in the Moremi Game Reserve to the second camp, Third Bridge, at the edge of the Okavango Delta. This day will also be filled to the brim with game drives and spotting the many safari animals of the Moremi Game Reserve. You have a good chance of seeing lions, hyenas and leopards. Elephants and antelopes will also be there. The camps in Botswana do not have fences, so the animals will visit the camps at night and during the day. Accommodation: camping. Travel distance: 55 km, duration about 3 hours.

21

Day 21 Maun

After the morning day drive, this self-drive 4×4 journey takes you back to civilisation. After 4 nights of game reserves you will now experience the comfort of a chalet with the lodge in Maun. A welcome change. Accommodation: chalet. Travel distance 130 km, duration about 3.5 hours

22

Day 22 Ghanzi

From Maun the journey back to Windhoek starts. In the morning, you can do some shopping or sleep in. You can also take a flight above the Okavango Delta. The trip to Ghanzi, in the centre of the Kalahari Desert, is an easy one: after the sand tracks of the reserves, this road consists of tarmac. Accommodation: camping. Travel distance 300 km, duration about 3.5 hours.

23

Day 23 Windhoek (Namibia)

In the morning, you will have plenty of time to do something around Motswiri, like visiting the Kalahari Desert Bushmen. They offer educative walks to learn more about their history and habits. This excursion is not included in the itinerary and should be booked in advance. If you head for Buitenpos in the early afternoon you will have plenty of time to cross the Namibian border. This trip will bring you to the Kalahari Bush Breaks campsite. Accommodation: camping. Travel distance 530 km, duration about 5-6 hours.

24

Day 24 Return flight

The last day of this self-drive 4×4 safari across Namibia and Botswana is an easy journey from Buitenpos to Windhoek. Depending on when you leave, you’ll arrive in Windhoek in the morning. You will then have some time for souvenirs, for example with the craft centre in the middle of town. At the end of the afternoon you can return the car, and after dealing with the formalities you will be brought to the airport for your flight back to Europe. Travel distance 290 km, duration about 3 hours. (optionally you can stay another night in Windhoek with lodge or hotel accommodation).

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab 4×4

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2018 en 2019.

26 juni - 10 november, (2018)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.690,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.150,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.790,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

11 november - 4 januari, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.340,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.930,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.590,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

5 januari - 19 maart, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.190,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.840,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.550,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 25 juni, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.340,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.930,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.590,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
Een complete verzekering voor het eigen risico
GPS met laatste versie Track4Africa software
12-220v omvormer met USB
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie