9.2/10 op basis van 239 reviews

Over de Namibië & Botswana reis

Een avontuurlijke 24-daagse self drive 4×4 rondreis. De ongerepte woestijn van Namibië gecombineerd met de safari dieren & natuur van Botswana. Tijdens deze 4×4 safari verkent u deze twee bijzondere landen in Zuidelijk Afrika. Een mooie combinatie tussen ruige en ongerepte natuur in Namibië en de avontuurlijke wildparken in Botswana. Op het reisprogramma staan onder andere de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, het Etosha National Park, het Chobe National Park en het Moremi Game Reserve (Okavango Delta). De wildparken in Botswana staan garant voor het zien van de safari dieren in een echte Afrika & bush setting.

Bij deze self drive reis wordt kamperen afgewisseld met vaste accommodaties. Zo kunt u na een aantal nachten kamperen weer genieten van meer luxe. De reis kan natuurlijk aangepast worden aan uw persoonlijke wensen.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.
 • Inclusief support en professioneel safari reis advies.
 • Inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4×4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
 • Inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
 • 12v220 omvormer met USB
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Sesriem
 • 3: Sossusvlei/Solitaire
 • 4: Swakopmund
 • 5: Spitzkoppe
 • 6: Ugab Rhino Camp
 • 7: Twyfelfontein
 • 8: Etosha National Park (Okaukuejo)
 • 9: Etosha National Park (Halali)
 • 10: Etosha National Park (Namutoni)
 • 11: Rundu
 • 12: Okavango Delta (Ngepi Camp)
 • 13: Okavango Delta (Ngepi Camp)
 • 14: Kasane (Botswana)
 • 15: Kasane (Victoria Falls)
 • 16: Kasane (Chobe National Park)
 • 17: Chobe N.P. (Ihaha)
 • 18: Chobe N.P. (Savuti)
 • 19: Moremi Game Reserve (Khwai)
 • : 20 Moremi Game Reserve (3rd Bridge)
 • 21: Maun
 • : 22 Ghanzi
 • 23: Windhoek (Namibië)
 • 24: Terugvlucht

Route en dagschema

24 dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van uw self drive reis waarbij u zowel Namibië en Botswana gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder voor de overdracht van de auto. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. De eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek, zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren, boodschappen te doen in het nabij gelegen winkelcentrum en kennis te maken met de 4×4 auto.

2

Dag 2: Sesriem

Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan, kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via Rehoboth en de Remshoogte Pass en u zult in de middag aankomen in Sesriem.

Reisafstand: 330 km

3

Dag 3: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten, zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. Na een dag vol nieuwe indrukken overnacht u in het verderop gelegen Solitaire.

Reisafstand: 120 km (+90)

4

Dag 4: Swakopmund

Na de twee nachten bij de zandduinen gaat uw self drive reis verder naar de volgende bestemming: Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuiseb Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In de loop van de middag komt u aan in Swakopmund. Pas op met te hoge snelheden op de gravelwegen! 80 km per uur maximaal.

Reisafstand: 350 km

5

Dag 5: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige rotsen van Spitzkoppe. Een prachtig gebied met wandel en klauter mogelijkheden met fenomenale vergezichten!

Reisafstand: 140 km

6

Dag 6: Ugab Rhino Camp

Vandaag vervolgt u de 4×4 self drive reis steeds dieper het Damaraland in. Maar eerst nog een stuk terug naar de kust en een stop bij de zeerobben kolonie van Cape Cross. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië.

Reisafstand: 275 km

7

Dag 7: Twyfelfontein

Een speciale dag waarbij uw 4×4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4×4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn. Op weg naar Twyfelfontein rijdt u door een landschappelijk ongekend mooie route in Damaraland. Wij adviseren de hele dag uit te trekken voor deze rit. Ondanks dat het een kleine afstand is, is het een echte 4×4 route waar de snelheid laag zal liggen. Vooral het eerst deel is bezaaid met hier en daar scherpe stenen. Rij daar rustig. U maakt kans struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn te spotten.

Reisafstand: 100 km

8

Dag 8: Etosha National Park (Okaukuejo)

Vanaf Twyfelfontein gaat uw self drive reis nu naar het Etosha National Park. In totaal verblijft u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark in drie verschillende restcamps. In Etosha heeft u grote kans allerlei wilde dieren zoals olifanten, neushoorns en leeuwen te zien. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp.

Reisafstand: 240 km

9

Dag 9: Etosha National Park (Halali)

De tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele kamp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Bij het Halali Restcamp kunt u ’s avonds bij de waterhole van Halali wilde dieren spotten. Het is niet ongewoon hier hyena’s, olifanten en of neushoorns te zien.

Reisafstand: 100 km

10

Dag 10: Etosha National Park (Namutoni)

De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. Maak zeker een tussenstop bij de viewpoint op de zoutpan. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen.

Reisafstand: 100 km

11

Dag 11: Rundu

In de ochtend heeft u nog tijd voor een laatste game drive vanuit het Namutoni kamp. Vervolgens breekt u het kamp op en laat u het Etosha National Park achter u. De weg naar Rundu is een asfaltweg. Onderweg kan een stop gemaakt worden bij de Hoba meteoriet en kunt u bijvoorbeeld proviand inslaan in de stad (Grootfontein). Tevens passeert u diverse souvenirs stalletjes waar de lokale bevolking allerlei waren te koop aanbiedt.

Reisafstand: 420 km

12

Dag 12: Okavango Delta (Ngepi Camp)

De reis naar Ngepi Camp is een eenvoudige en korte rit van 210 km. Ngepi Camp is gelegen aan de Okavango rivier aan het begin van de “panhandle” van de Okavango Delta. In de middag is er tijd om het nabij gelegen, kleine maar verrassende Mahango NP te bezoeken.

Reisafstand: 210 km

13

Dag 13: Okavango Delta (Ngepi Camp)

Een volledige (rust)dag bij Ngepi Camp. Het is mogelijk deze dag te relaxen of een activiteit te ondernemen. Bij Ngepi Camp worden diverse excursies aangeboden, vaak op het water van de Okavango Rivier met een lokale gids. Aanrader!

14

Dag 14: Kasane (Botswana)

Na de rustdag in de Okavango Delta Pan Handle rijdt u nu verder met uw 4×4 huurauto naar het Oosten. De bestemming voor vandaag is Kasane in Botswana, gelegen op de grens met Namibië, Zambia en Zimbabwe. De campsite kent een verlichte waterhole waar u zeker olifanten van zeer dichtbij kunt gaan zien.

Reisafstand: 475 km

15

Dag 15: Kasane (Victoria Falls)

Een volledige dag vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park.

16

Dag 16: Kasane (Chobe National Park)

Een tweede dag te besteden in en rond Kasane. Het advies is om in de ochtend de boodschappen/brandstof voor de komende 4 dagen in de wildernis te gaan inslaan. Op het heetst van de dag is het advies te rusten en in de namiddag is het mogelijk een sunset cruise te maken op het water van de Chobe Rivier. Deze is van 3 tot 6 uur. Vanaf het water heeft u een perfect uitzicht op alle safari dieren die aan het einde van de middag komen drinken op de oevers van de Chobe River (grenzend aan het Chobe National Park).

17

Dag 17: Chobe N.P. (Ihaha)

Een korte rit qua afstand dwars door het Chobe Park aan de Chobe Rivier. Hoewel de afstand minder dan 40km is kan de reis meerdere uren duren. Dit is een volwaardige game drive en met een beetje geluk ziet u diverse grote safari dieren tijdens deze rit. Het is niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopen soorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien.

Reisafstand 38 km.

18

Dag 18: Chobe N.P. (Savuti)

Na de Chobe Riverfront reist u nu naar het Zuiden en dieper het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4×4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Savuti. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Marsh. De Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan, maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen.

Reisafstand: 140 km.

19

Dag 19: Moremi Game Reserve (Khwai)

De 4×4 reis van Savuti naar Khwai in het Moremi Game Reserve is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het Savuti camp voordat u de reis vervolgt naar het Moremi wildreservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier.

Reisafstand: 120 km.

20

Dag: 20 Moremi Game Reserve (3rd Bridge)

Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta. Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U heeft een goede kans leeuwen, olifanten, antilopen, hyena’s en luipaarden te zien. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen.

Reisafstand: 65 km.

21

Dag 21: Maun

Na de ochtend game drive gaat deze selfdrive4x4 reis nu terug naar de bewoonde wereld. Na vier nachten in de wildparken nu het comfort van een chalet bij de lodge in Maun. Een aangename afwisseling.

Reisafstand: 125 km.

22

Dag: 22 Ghanzi

Vanaf Maun start de terugreis naar Windhoek. Eventueel kan er een rondvlucht boven de Okavango Delta gemaakt worden in de vroege ochtend. De rit naar Ghanzi midden in de Kalahari Woestijn is een makkelijke reis. Na de zandwegen door de parken rijdt u nu weer op een asfaltweg. Wanneer u op tijd aan komt is het mogelijk nog een activiteit te ondernemen met de Bushmen.

Reisafstand: 300 km.

23

Dag 23: Windhoek (Namibië)

Na het ontbijt rijdt u naar Windhoek en levert u de auto in bij de verhuurder aan het einde van de middag.

Reisafstand: 530 km.

24

Dag 24: Terugvlucht

De laatste dag van de reis. Er is tijd om wat souvenirs te kopen bij bijvoorbeeld het craft centre midden in de stad. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht wordt op tijd naar het vliegveld gebracht.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab 4×4

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2018 en 2019.

26 juni - 10 november, (2018)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.690,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.150,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.790,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

11 november - 4 januari, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.190,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.825,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.490,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

5 januari - 19 maart, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.090,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.730,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.440,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 25 juni, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.190,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.825,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.490,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

26 juni - 10 november, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.690,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.150,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.790,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
Een complete verzekering voor het eigen risico
GPS met laatste versie Track4Africa software
12-220v omvormer met USB
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie