9.2/10 op basis van 240 reviews

Over de Namibië Lodge reis

Deze Namibië reis is de perfecte lodge reis waarbij u de verschillende hoogtepunten van Namibië gaat bezoeken. U reist met een betrouwbare 4×4 huurauto langs de verschillende lodges en accommodaties. Basis is full board of b&b afhankelijk van de lodge/accommodatie. Deze 4×4 reis door Namibië is uitermate geschikt voor u als de beschikbare tijd beperkt is of wanneer u de self drive reis wilt combineren met een verblijf in bijvoorbeeld Botswana of Zuid-Afrika. Populair is een verlenging van enkele dagen in de Kaapprovincie (Kaapstad, Stellenbosch e.o.).

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies.
 • Inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4×4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
 • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
 • 12v220 omvormer met USB
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Sesriem
 • 3: Sesriem
 • 4: Swakopmund
 • 5: Uis
 • 6: Twyfelfontein
 • 7: Grootberg
 • 8: Grootberg
 • 9: Etosha National Park/ Dolomite
 • 10: Etosha National Park/ Okaukuejo
 • 11: Etosha National Park/ Namutoni
 • 12: Waterberg Plateau National Park
 • 13: Waterberg Plateau National Park
 • 14: Windhoek (terugvlucht)

Route en dagschema

14 dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van uw self drive reis door Namibië. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek, zodat u rustig de tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. Ook is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten in slaan voor de self drive. Tijdens de rest van de reis zult u nog wel kleinere supermarkten tegenkomen. Accommodatie: B&B.
– optioneel is een accommodatie buiten Windhoek op weg naar Sossusvlei / Sesriem.

2

Dag 2: Sesriem

Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via Solitaire (bekend van het boek van Ton van der Lee) en aan het begin van de middag kunt u aankomen in Sesriem.

Accommodatie: Sossus Lodge. Reisafstand: 330 km.

 

3

Dag 3: Sesriem

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Het advies is vroeg in de ochtend te starten zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen.

Accommodatie: Sossus Lodge. Reisafstand: 120 km (totaal retour).

4

Dag 4: Swakopmund

Na de twee nachten bij de zandduinen en Sesriem gaat uw self drive reis nu verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. ’s Avonds kunt u in Swakopmund dineren in een restaurant.

Accommodatie: The Stilz. Reisafstand: 350 km.

5

Dag 5: Uis

Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis: de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe.

Accommodatie: Randberg White Lady Lodge. Reisafstand: 160 km.

6

Dag 6: Twyfelfontein

Een speciale dag waarbij uw 4×4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4×4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn. Op weg naar de Twyfelfontein rijdt u door een uniek en ongekend mooi landschap in Damaraland. Advies is voor deze rit de gehele dag te gebruiken. Want hoewel de route qua afstand klein is, is het een echte 4×4 route waar de snelheid laag zal liggen. U maakt kans op het spotten van struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn.

Accommodatie: Twyfelfontein Lodge. Reisafstand: 200 km.

7

Dag 7: Grootberg

Voordat er verder richting het noorden wordt gereden, is er nog de mogelijkheid om een kort bezoek te brengen aan het Petrified Forest. Waar u versteende bomen vindt van miljoenen jaren oud. Ook de zeer oude Welwitscha plant (600+ jaar) kan hier gevonden worden. Daarna rijdt u door richting Grootberg.

Accommodatie: Grootberg Lodge. Reisafstand: 95 km.

8

Dag 8: Grootberg

Vandaag zijn er genoeg activiteiten te doen. Deze worden georganiseerd door de lodge (voor eigen kosten). U kunt op zoek naar olifanten of neushoorns, een 3 uur durende wandeling maken met gids op zoek naar flora en fauna of een excursie maken naar een Himba dorp. Na afloop kunt u in de lodge onder het genot van een drankje genieten van het prachtige uitzicht.

Accommodatie: Grootberg Lodge.

9

Dag 9: Etosha National Park/ Dolomite

Vandaag gaat uw self drive reis verder naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark verblijven in drie verschillende lodges. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren te zien inclusief olifanten, neushoorns en leeuwen. De verlichte drinkplaatsen bij de lodges zijn een echte aanrader.

Accommodatie: Dolomite Camp. Reisafstand: 240 km.

10

Dag 10: Etosha National Park/ Okaukuejo

Een tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukuejo of direct de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna vertrekken. U komt dan later aan in het Okaukuejo Restcamp.

Accommodatie: Okaukuejo Restcamp. Reisafstand: 70 km.

11

Dag 11: Etosha National Park/ Namutoni

De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een game walk te maken rond het kamp of direct de self drive reis naar Namutoni te vervolgen.

Accommodatie: Namutoni Restcamp. Reisafstand: 70 km.

12

Dag 12: Waterberg Plateau National Park

Op weg naar Waterberg Plateau bestaat de mogelijkheid om een mooie tussenstop te maken bij de Hoba Meteoriet – werelds grootste meteoriet. Daarna rijdt u door naar Waterberg.

Accommodatie: B&B Waterberg Restcamp. Reisafstand: 390 km.

13

Dag 13: Waterberg Plateau National Park

Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied dat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. Ga mee op een guided hike met de plaatselijke rangers en ontdek het Waterberg Plateau.

Accommodatie: B&B Waterberg Restcamp.

14

Dag 14: Windhoek (terugvlucht)

De laatste dag van uw Namibië reis. Na het inleveren van de 4×4 auto bij het depot in Windhoek wordt u met een shuttleservice afgezet op het vliegveld.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab 4×4

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2018 en 2019.

1 januari - 25 juni, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.550,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.230,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.980,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

26 juni - 1 oktober, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.700,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.380,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 2.130,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser, Land Rover, 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 DC
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis
Een complete verzekering voor het eigen risico
GPS met laatste versie Track4Africa software
12-220v omvormer met USB
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrade Toyota Landcruiser of Toyota Fortuner

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie