9.2/10 op basis van 315 reviews

Over de self drive Zuid-Afrika en Botswana reis

Met deze reis maakt u een indrukwekkende rondreis door Zuid-Afrika en Botswana. Het start- en eindpunt van deze 20-daagse reis is Johannesburg in Zuid-Afrika. De reis brengt u langs de meest bijzondere plekken zoals Kubu Island en Chobe National Park en laat u kennismaken met mooie safaridieren.

Deze reis is ideaal voor de avontuurlijke reiziger die wil overnachten op de meest bijzondere campings. Bij deze pakketreis door Zuid-Afrika en Botswana boeken wij van te voren de kampeerplaatsen in populaire nationale parken zoals Moremi en Chobe zodat u gegarandeerd bent van de mooiste locaties. Ook de vaste accommodaties boeken wij vooraf voor u. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • De complete verzekering voor het eigen risico via de Europeesche en inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road is optioneel
 • Een bandenspanningsmeter & 12 volt USB splitter zijn inbegrepen.
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden.
 • Een Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
Kubu Island
Savuti Chobe National Park
Botswana Selfdrive leeuwen in Moremi

Dagschema

 • 1: Johannesburg
 • 2: Pilanesberg National Park
 • 3: Pilanesberg National Park
 • 4: Khama Rhino Sanctuary
 • 5: Khama Rhino Sanctuary
 • 6: Kubu Island
 • 7: Gweta
 • 8: Maun
 • 9: Moremi Game Reserve/ Third Bridge
 • 10: Moremi Game Reserve/ Khwai
 • 11: Chobe National Park/ Savuti
 • 12: Chobe National Park/Ihaha
 • 13: Kasane
 • 14: Kasane
 • 15: Nata
 • 16: Tuli Block
 • 17: Tuli Block
 • 18: Marakele National Park
 • 19: Marakele National Park
 • 20: Terugvlucht
house icon white 2 nachten B&B
tipi tent icon white 17 nachten kamperen
car icon white 20 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

20dagen
1

Dag 1: Johannesburg

Op de eerste dag van deze Zuid-Afrika en Botswana reis komt u aan in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht; de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts en aankomst is dan in de ochtend van de eerste reisdag. U verblijft in een comfortabele B&B.

Accommodatie: B&B.

2

Dag 2: Pilanesberg National Park

Deze self drive reis door Botswana en Zuid-Afrika begint met twee nachten in het Pilanesberg National Park. Hier is het bijvoorbeeld mogelijk om de eerste game drives te maken en vertrouwd te raken met de 4×4 en de kampeeruitrusting. U gaat kamperen bij Manyane Resort.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 180 km.

3

Dag 3: Pilanesberg National Park

Game drives en relaxen, genieten van de zonsondergang en een ook bijvoorbeeld een Zuidafrikaanse braai op de campsite.

Accommodatie: kamperen.

4

Dag 4: Khama Rhino Sanctuary

Vanaf Pilanesberg reist u vervolgens met deze Zuid-Afrika en Botswana roadtrip verder naar het noorden naar Khama Rhino Sanctuary in Botswana. In Khama kunt u vast wennen aan het rijden in het diepe zand van Botswana.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 450 km.

5

Dag 5: Khama Rhino Sanctuary

Vandaag een heerlijke dag om op het gemak dit kleine park te ontdekken. Hier zult u vast en zeker de neushoorn tegen gaan komen.

Accommodatie: kamperen.

6

Dag 6: Kubu Island

Kubu Island in de Makgadikgadi Zoutpannen is de volgende bestemming in Botswana. Vanaf het Zuiden rijdt u eerst over asfalt en gravel wegen. Vervolgens begint bij deze Zuid-Afrika en Botswana reis het echte 4×4 avontuur waarbij u via een slingerende track over stukken van de zoutpannen gaat rijden. Na diverse veehekken ziet u na enige tijd Kubu Island aan de horizon verschijnen. De campsite is eenvoudig en gelegen vlak bij het eiland. Te voet kunt u Kubu Island verkennen en genieten van het wijde uitzicht en een prachtige zonsondergang.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

7

Dag 7: Gweta

Vandaag gaat de reis dwars over de Ntwetwe pan en is zeker een van de 4×4 hoogtepunten van deze self drive reis door Botswana. De stoffige reis wordt beloond met een verblijf bij Planet Baobab in Gweta. Hier kunt u in de middag Gweta verkennen of relaxen bij het zwembad.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

8

Dag 8: Maun

Een korte rit naar Maun. Na zes nachten kamperen verblijft u nu in een lodge. In Maun kunt u praktische zaken voor de reis regelen, boodschappen doen en diesel tanken voor de komende dagen in de wildparken.

Accommodatie: chalet. Reisafstand: 200 km.

9

Dag 9: Moremi Game Reserve/ Third Bridge

Na de ochtend in Maun vervolgt u de reis naar het Moremi Game Reserve. Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta is de bestemming van vandaag. Deze dag staat, nadat u de Buffalo Fence bent gepasseerd, compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en luipaarden te spotten. Ook zijn hier veel olifanten en antilopen. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

10

Dag 10: Moremi Game Reserve/ Khwai

De 4×4 reis van Third Bridge naar Khwai in het Moremi Game Reserve is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het Savuti camp voordat u de reis vervolgt naar het Moremi wildreservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 60 km.

11

Dag 11: Chobe National Park/ Savuti

Vanuit Moremi reist u naar het Noorden en diep het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4×4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Savuti. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) die op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Marsh. De Channel heeft vele tientallen jaren droog gestaan, maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

12

Dag 12: Chobe National Park/Ihaha

Een hobbelige rit over zandwegen dwars door het Chobe Park naar Ihaha aan de Chobe Rivier. Eventueel kunt u in de ochtend nog een game drive maken voordat u vertrekt naar Ihaha. Aangekomen bij de Chobe Rivier is het niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopen soorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien.c

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 140 km.

13

Dag 13: Kasane

Kasane bij de Chobe Rivier is uw volgende bestemming. U kunt langs de Chobe rivier naar het oosten rijden. Onderweg heeft u een goede kans diverse dieren te spotten langs de weg. Olifanten worden regelmatig gezien bij de diverse waterholes. In de loop van de dag komt u aan bij de Chobe Safari Lodge. Het is hier onder andere mogelijk een sunset cruise maken op de Chobe rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40 km.

14

Dag 14: Kasane

Een volledige dag vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand (optioneel) op en neer naar de Victoria Falls totaal 160 km.

15

Dag 15: Nata

Vandaag vervolgt deze Zuid-Afrika en Botswana self drive 4×4 reis terug naar het Zuiden. U rijdt naar Nata aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen.

Accommodatie: Nata Lodge kamperen. Reisafstand: 320 km.

16

Dag 16: Tuli Block

De volgende bestemming is het Tuli Block in het Zuid-Oosten van Botswana. U verblijft op de Molema campsite aan de Limpopo rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 480 km.

17

Dag 17: Tuli Block

Rustdag in het Tuli Block. U kunt relaxen en aan de Limpopo rivier vindt u veel (water)vogels. Ook is Solomon’s Wall een aanrader om hier te bezoeken.

Accommodatie: kamperen.

18

Dag 18: Marakele National Park

Het Marakele National Park is de laatste bestemming van deze mooie self drive reis door Zuidelijk Afrika. U kunt hier de overnachting upgraden van kamperen naar chalet accommodatie.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 380 km.

19

Dag 19: Marakele National Park

Een complete dag om dit park te verkennen en naar de top van de berg te rijden. Hier nestelt ook een bijzondere gieren populatie. Ook kunt u hier een afsluitende braai organiseren en terugkijken op een bijzondere reis.

Accommodatie: kamperen.

20

Dag 20: Terugvlucht

De laatste dag van de reis. Vandaag is er tijd om uit te slapen of nog een game drive te maken. Vervolgens reist u terug naar Johannesburg. Na het afleveren van de auto bij het depot wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab 4×4

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2021 en 2022. Deze Zuid-Afrika en Botswana reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 25 juni, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.890,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.580,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.250,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 190,- (meer informatie)

26 juni - 10 november, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.540,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.780,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.450,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 190,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.990,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.580,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.380,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 190,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.890,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.450,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.190,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 190,- (meer informatie)

20 maart - 25 juni, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.890,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.580,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.250,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 190,- (meer informatie)

26 juni - 10 november, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.540,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.780,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.450,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 190,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie