9.2/10 op basis van 312 reviews

Over de Zuid-Afrika en Swaziland reis

Deze self drive is een combinatie van kamperen en vaste accommodaties. U reist van Johannesburg naar het Kruger Park, Swaziland, de Indische Oceaan kust, Hluhluwe National Park, de Drakensbergen en het Golden Gate National Park. Met deze pakketreis zorgen wij ervoor dat u bent gegarandeerd van overnachtingen op de mooiste locaties. Inclusief in deze reis zijn de autohuur en verzekering, alle accommodaties en de Garmin GPS. De Zuid-Afrika en Swaziland reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Uw reis aanpassen

Optioneel is deze reis aan te passen door wellicht eerst naar het Golden Gate National Park te reizen. Tevens kan de route aangepast worden met bijvoorbeeld ook een bezoek aan Lesotho en het oversteken van de Sani Pas. Een mogelijkheid is ook aan het einde van de reis door te vliegen naar Kaapstad.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies.
 • Inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4×4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
 • Optioneel een complete verzekering voor de afkoop van het eigen risico inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
 • 12v220 omvormer met USB
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Interessante links:

Wikipedia Swaziland

Zuid-Afrika en Swaziland
Zuid-Afrika
Olifanten

Dagschema

 • 1: Johannesburg/Pretoria
 • 2: Graskop
 • 3: Swadini
 • 4: Kruger National Park (Letaba)
 • 5 Kruger National Park (Satara)
 • 6: Kruger National Park (Lower Sabie)
 • 7: Kruger National Park (Berg en Dal)
 • 8: Malolotja National Park
 • 9: Malolotja National Park
 • 10: Mlilwane Game Sanctuary
 • 11: Mkuze Game Reserve
 • 12: Mkuze Game Reserve
 • 13: St. Lucia
 • 14: St. Lucia
 • 15: iSimangaliso Wetlands
 • 16: iMfolozi National Park/Hluhluwe
 • 17: iMfolozi National Park/Hluhluwe
 • 18: Drakensbergen National Park
 • 19: Drakensbergen National Park
 • 20: Golden Gate National Park
 • 21: Golden Gate National Park
 • 22: Suikerbosrand Nature Reserve
 • 23: Terugvlucht
house icon white 6 nachten B&B, lodge of self catering chalet
tipi tent icon white 16 nachten kamperen
car icon white 23 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

23dagen
1

Dag 1: Johannesburg/Pretoria

De eerste dag van de reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht; wellicht vliegt u me de KLM en deze vlucht komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts. In de ochtend volgt de overdracht/instructie van uw 4×4 en dan kunt u de weg op voor uw eerste reisdag.

Accommodatie: kamperen/B&B (afh. vlucht).

2

Dag 2: Graskop

Vanaf de hoogvlakte in Gauteng gaat u richting de panorama route in het oosten van Zuid-Afrika. Onderweg kunt u bijvoorbeeld stoppen in het pittoreske Pilgrim’s Rest waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Accommodatie: Self catering Chalet. Reisafstand: 350 km.

3

Dag 3: Swadini

Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van de fameuze Panorama-route. God’s Window, Bourke’s Potholes & Blyde River Canyon. De grootste (groene) canyon ter wereld. Aan het eind van deze dag wacht u bovendien de warme thermale bronnen van Swadini.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

4

Dag 4: Kruger National Park (Letaba)

Na het zien van de prachtige vergezichten op de panoramaroute, staat daarna het uitgestrekte Kruger National Park op het programma. U gaat verblijven in vier verschillende camps en kunt zo een groot deel van het wildpark verkennen. U maakt game drives met de eigen 4×4 auto en ook kunt u optioneel gebruik maken van de georganiseerde activiteiten van de SANPARKS zoals wandelingen met ranger en night drives. Bij deze laatste wordt er in het donker gereden en heeft u bovendien de kans bijzondere nachtdieren te zien.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 170 km.

5

Dag 5 Kruger National Park (Satara)

Een tweede dag in de Kruger Wildtuin. U reist naar het zuiden en het volgende camp, Satara. Aangezien u zelf de wegen door het park kunt kiezen bent u compleet vrij uw eigen route en tempo te kiezen. Het rijden in het Kruger National Park is een grote game drive en met een beetje geluk heeft u nu al de complete Big Five gezien!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 90 km.

6

Dag 6: Kruger National Park (Lower Sabie)

Lower Sabie in het zuidelijke gedeelte van het park uw bestemming van vandaag. De Sabie en Sand rivieren brengen mooie vegetatie met zich mee en deze regio is rijk aan wildlife en met een beetje gelukt ziet u onderweg een kudde olifanten of bijvoorbeeld de mooi getekende luipaard.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 100 km.

7

Dag 7: Kruger National Park (Berg en Dal)

Vandaag gaat u op weg naar het uiterste zuiden van het Kruger Park. Deze regio kenmerkt zich door een kleine rots bergen en ligt over het algemeen iets hoger dan de rest van het park waardoor het ook aangenamer kan zijn qua temperatuur in de zomer. De wild dogs en rhinos worden hier vaak gespot.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 120 km.

8

Dag 8: Malolotja National Park

Na het Kruger National Park vervolgt u deze Zuid-Afrika en Swaziland reis en steekt u de grens over naar het kleine Koninkrijk Swaziland. Malolotja kenmerkt zich door een schitterend landschap en is een waar wandelparadijs.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

 

9

Dag 9: Malolotja National Park

Een volledige dag vrij te besteden om het Malolotja National Park te ontdekken. Maak hier bijvoorbeeld een rustige wandeling of een stevige hike!

Accommodatie: kamperen.

10

Dag 10: Mlilwane Game Sanctuary

Een klein maar niet te onderschatten Game Reserve! Wandelen, 4×4 tracks, paardrijden en ook mountainbiken behoren hier tot de mogelijkheden.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 60 km.

11

Dag 11: Mkuze Game Reserve

Dit Game Reserve is een goed bewaard geheim gebleven. Leeuwen, buffels en olifanten kom je hier niet tegen, maar wel bijvoorbeeld de rhino en naast de vele antilopen kun je wellicht ook een luipaard te zien krijgen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 240 km.

12

Dag 12: Mkuze Game Reserve

Een dag vol game drives in dit National Park waardoor u nog meer kans die dieren te spotten die nog ontbreken op de check list!

Accommodatie: kamperen.

13

Dag 13: St. Lucia

Vandaag gaat u op weg naar de mooie kust van KwaZulu-Natal en dit toeristische plaatsje. Uitgestrekte stranden zover het oog reikt. Vanuit St. Lucia is een boot safari een echte aanrader waardoor de vele hippo’s en krokodillen van heel dichtbij gezien kunnen worden.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

14

Dag 14: St. Lucia

Een hele dag vrij te besteden in St. Lucia. Ook kunt een activiteit ondernemen. Ga op een bootsafari of wandel bijvoorbeeld langs de weidse stranden.

Accommodatie: kamperen.

15

Dag 15: iSimangaliso Wetlands

U vindt hier unieke flora en fauna maar ook vaak versperren neushoorns u de weg! Een unieke ervaring alleen mogelijk in dit bijzondere wildpark. De campsite ligt heerlijk vlak bij het strand.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40 km.

16

Dag 16: iMfolozi National Park/Hluhluwe

Vanaf de Indische Oceaan reist u vervolgens met uw 4×4 auto terug naar het westen, landinwaarts. De volgende stop is het Hluhluwe/iMfolozi National Park. Dit wildpark is bekend om zijn grote populatie (zwarte) neushoorns. Met een beetje geluk zult u er een flink aantal te zien krijgen. Daarnaast is er hier wederom de mogelijkheid de Big Five te spotten. U slaapt in een self catering Safari tent.

Accommodatie: Self-catering safaritent. Reisafstand: 110 km.

17

Dag 17: iMfolozi National Park/Hluhluwe

Een heerlijke dag om game drives te maken en de zwarte neushoorn te spotten. Ook kunt u relaxen en genieten van het rustmoment in deze reis.

Accommodatie: Self-catering safaritent

18

Dag 18: Drakensbergen National Park

Na de wildparken zoekt u het nu letterlijk hogerop in de machtige Drakensbergen. U heeft de mogelijkheid hier relaxed te wandelen of een uitdagende hike te maken.

Accommodatie: Lodge. Reisafstand: 380 km.

19

Dag 19: Drakensbergen National Park

Een vrije dag om Drakensbergen te ontdekken. Maak een dagtocht of een korte wandeling en relax bij de lodge in de middag.

Accommodatie: Lodge.

20

Dag 20: Golden Gate National Park

Een uniek gebied met zeer aparte rotsformaties. U kunt ’s ochtends wegrijden uit Drakensbergen en ’s middags aankomen bij het Golden Gate National Park.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

21

Dag 21: Golden Gate National Park

Golden Gate National Park is uitstekend om te wandelen en te fotograferen!

Accommodatie: Kamperen.

22

Dag 22: Suikerbosrand Nature Reserve

De laatste bestemming van deze selfdrive4x4 reis. Even nog rustig bijkomen van drie weken genieten en de balans opmaken. U slaapt in een self catering chalet.

Accommodatie: self-catering chalet. Reisafstand: 320 km.

23

Dag 23: Terugvlucht

Vandaag zit het er helaas op. Terug naar het depot van uw 4×4 leverancier en uw transfer naar het vliegveld.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab 4×4

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2020 en 2021. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

5 januari - 19 maart, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.920,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.540,-
 • 6 personen Tarief per persoon € 1.310,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 220,- (meer informatie)

20 maart - 25 juni, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.020,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.610,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.350,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 220,- (meer informatie)

26 juni - 10 november, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.440,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.880,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.570,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 220,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.120,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.690,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.420,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 220,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis
GPS met laatste versie Track4Africa software
12-220v omvormer met USB
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie