9.2/10 op basis van 403 reviews

Kapula Camp

Het Kapula Camp (Hwange Zimbabwe) ligt vlakbij de beroemde picknickplaats van de Masuma-dam. Gelegen in het hart van Hwange National Park. Hwange is het grootste Nationale Park van Zimbabwe. Dit tented camp ligt ook op een steenworp afstand van de Victoria Falls en de buurlanden.

Het park beslaat ongeveer 15 000 km2 in de noordwestelijke hoek van Zimbabwe. U kunt Hwange en het kamp gemakkelijk bereiken vanuit Botswana, Zuid-Afrika en Zambia. Wild spotten is ook uitstekend in de droge wintermaanden van juni tot oktober. Tijdens de volle maan kunt u vanaf uw tent ook spectaculaire, door de maan verlichte dieren spotten. Als u een vogelaar bent zijn de zomermaanden van november tot mei een speciale traktatie. Er zijn meer dan 400 soorten vogels!

Accommodatie in Kapula:

South Camp bestaat uit 4 tenten. Alle tenten hebben en-suite voorzieningen en zijn gebouwd op een betonnen platform. Tenten S1, S2 & S3 bieden elk plaats aan 2 gasten. U heeft de keuze uit een tweepersoonsbed of een tweepersoonsbed. De tent S4 is ook een familietent en biedt plaats aan bijvoorbeeld 2 volwassenen met een tweepersoonsbed of een tweepersoonsbed. Er is ook plaats voor 2 kinderen op stretchers. Beddengoed en handdoeken zijn ook inbegrepen. Verlichting wordt voor u verzorgd via zonne-energie. Er zijn geen stopcontacten in de tenten

Kapula Camp Keukentent:

 • Grote keukentent van 5x5m voorzien van stalen afsluitbare kasten. Tafels en rekken en al het benodigde keukengerei.
 • Er is een koelkast, diepvries en 2 X 2-pits gasfornuizen voor de gasten. U deelt deze faciliteit met alle gasten die op het kamp verblijven.
 • Potten en pannen, kookgerei, servies en bestek zijn beschikbaar.
 • Glazen en zwarte opbergbakken om uw eten in te bewaren zijn ook aanwezig.
 • U dient uw eigen glazen en keukengerei mee te nemen voor gebruik op de openbare picknickplaatsen, safaritenten en op gamedrives.
 • Voor een verblijf in Kapula hoeft u alleen uw eigen eten en drinken mee te nemen.
 • Beperkt brandhout wordt geleverd door Kapula camp voor de warmwaterketels van de ezels en de vuurplaats.

Game viewing Platform:

 • Een houten uitkijkplatform verhoogd ca. 1,6 meter boven de grond waardoor u een prachtig uitzicht heeft over Kapula Vlei.
 • Dit platform heeft ook canvas wanden en een dak met eettafel en stoelen en banken.
 • Het is een prachtig gebied om de tijd door te brengen met het kijken naar spelactiviteiten in de Kapula Vlei wanneer u het gebied niet met uw eigen voertuig verkent.
 • U deelt deze faciliteit met alle gasten die op het kamp verblijven.
 • Contactdozen zijn alleen beschikbaar voor het opladen van batterijen van mobiele telefoons en camera’s.
 • Er zijn geen waterkokers of haardrogers of andere elektrische apparaten toegestaan.
 • De South Camp tenten kunnen als losse units geboekt worden. Als er meer dan één feest in het kamp is, delen de gasten de faciliteiten. Alleen tent 4 is geschikt voor kinderen die delen met volwassenen.

Het maximaal aantal gasten tegelijk in het kamp is 10 inclusief kinderen.

Het vriendelijke personeel van Kapula heet u van harte welkom. Zij zullen het kamp dagelijks onderhouden en schoonmaken. Ook maken ze de vuren voor het warme water en het vuur voor de avondbraai.

Kapula is een prima stopover tijdens uw selfdrive4x4 reis door Zimbabwe.

Pakketreizen met deze accommodatie

Andere accommodaties in Hwange National Park

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie