9.2/10 op basis van 315 reviews

Namibië

Een uitgestrekt woestijnland in Zuidelijk Afrika. Gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola, Botswana en Zuid-Afrika is het weidse Namibië ideaal voor een individuele Self Drive 4×4 roadtrip.

Met een 4×4-auto kunt u dit bijzondere, ruige en uitgestrekte land zelfstandig verkennen. Namibië is immers een ongelooflijk veelzijdig land. Met onze auto’s kunt u vrijwel alle hoogtepunten bezoeken! Nederzetting Sesriem, het puntige Spitzkoppe en de zandduinen bij Sossusvlei zijn belangrijke toeristische trekpleisters in de Namibwoestijn. Daarnaast vindt u in het noordwesten van Namibië het Kaokoland, Epupa Falls en Marienfluss.  Een 4×4-auto echt essentieel wanneer u dit desolate en dunbevolkte gebied wilt verkennen. Tevens leeft hier nog steeds de nomadische Himba-bevolking. Voor het spotten van wildlife reist u naar Etosha National Park. Kortom, Namibië is een waanzinnige bestemming voor een Self Drive 4×4 avontuur!

Highlights Namibië

Naast Etosha National Park en de zandduinen mogen diverse plaatjes niet in uw reis ontbreken, zoals Swakopmund, Luderitz en Kolmanskoppe in het westen van Namibië. De Skeleton Coast met de zeerobbenkolonie bij Cape Cross en Fish River Canyon (Hobas, Ai-Ais, deel van het Transfrontier National Park met Zuid-Afrika) zijn zeker ook de moeite waard. De Caprivistrook, een smalle strook land tussen Botswana aan de zuidkant en Angola en Zambia in het noorden behoort ook tot Namibië. Deze smalle strook land is de meest directe verbindingsroute naar Livingstone (Zambia) en Victoria Falls (Zimbabwe). Deze combinatie is eenvoudig te maken via onze 19-daagse reis. In het noorden vormen de rivieren Kunene, Okavango en Zambezi natuurlijke grenzen met Angola en Zambia, in het zuiden is de Oranjerivier de grens met Zuid-Afrika. In het noordoosten vormt de 21ste lengtegraad en in het zuidoosten de 20e lengtegraad de grens met Botswana.

Mogelijkheden

Selfdrive4x4.com biedt zowel losse autoverhuur als pakketreizen naar Namibië aan. We bieden tevens pakketreizen naar Namibië aan in combinatie met een bezoek aan Botswana of de Victoria Falls in Zimbabwe. Ons advies is om minimaal 20 dagen voor de reis uit te trekken als u twee landen bezoekt. Onze 24-daagse self drive Namibië & Botswana maakt gebruik van de meest optimale route inclusief de beste delen van Namibië en de mooiste wildparken van Botswana. Voor meer informatie en persoonlijk reisadvies kunt u contact met ons opnemen.

Gemsbok selfdrive Namibie
Spitzkoppe Namibia
Namibie en Botswana Spitzkoppe

Hoogtepunten

Damaraland

Uitgestrekt land met rode rotsen en bergen

Twyfelfontein

Prachtige rode rotsen en meer dan 2000 bijzondere rotstekeningen

Windhoek

Sinds 1891 hoofdstad van Namibië.

Swakopmund

Een gezellige kustplaats aan de Zuidelijke Atlantische oceaan.

Spitzkoppe

De indrukwekkende rotspunten in Damaraland.

Etosha National Park

Een gigantische zoutpan en een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren.

Grootfontein

Solitaire

Het meest bekende plaatsje in het Namib-Naukluft National Park

Kamanjab

Perfecte pitstop voor boodschappen en benzine.

Rundu

Aan de oevers van de Kavango rivier in het noorden van Namibië

Popa Falls

Brede stroomversnellingen in de Kavango rivier

Waterberg Plateau National Park

Prachtige omgeving met vele wandelmogelijkheden

Omaruru

Een klein stadje vlakbij Erindi Game Reserve

Namib Naukluft National Park

Van de Namib woestijn tot het Naukluft gebergte

Fish River Canyon

Enorme canyon met weids uitzicht

Kongola

De 'toegangspoort' tot de bekende Caprivistrip

Mariental

Ideale stop tussen Keetmanshoop en Windhoek

Ai-Ais

Warmwaterbronnen aan de Fish River

Aus

Grote diversiteit aan flora en fauna in het kleine Aus

Epupa Falls

De Kunene rivier waait uit naar beneden bij de indrukwekkende Epupa Falls

Sossusvlei/Sesriem

De bekende klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn

Mount Brandberg Nature Reserve

Rotsachtig berglandschap te midden van de vlakte.

Onze pakketreizen

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie