9.2/10 op basis van 310 reviews

Namibië

Een uitgestrekt ‘woestijn’ land in zuidelijk Afrika. Gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola, Botswana en Zuid-Afrika. Het weidse Namibië is ideaal voor een individuele self drive 4×4 roadtrip.

Met een 4×4 kunt u dit bijzondere ruige en uitgestrekte land zelfstandig verkennen. Namibië is een ongelooflijk veelzijdig land. Met een 4×4 auto kunt u vrijwel alle hoogtepunten bezoeken! Zoals Sesriem en de zandduinen bij Sossusvlei (Namib Woestijn). Het puntige Spitzkoppe, het Etosha National Park zijn ook absolute aanraders. Bijvoorbeeld in het Kaokoland is een 4×4 auto echt essentieel wanneer u dit desolate en dunbevolkte gebied wilt verkennen met een self drive roadtrip Namibië. In het Noord-Westen van Namibië vindt u ook de nomadische Himba bevolking, Epupa Falls en de Marienfluss zijn de meest afgelegen gebieden die u kunt bezoeken door middel van een roadtrip Namibië. Met u 4×4 huurauto kunt u ook deze bijzondere gebieden verkennen. Kortom Namibië is een waanzinnige bestemming voor een self drive 4×4 avontuur.

Highlights Namibië:

Naast Etosha en de zandduinen zijn andere bezienswaardigheden bijvoorbeeld de plaatsjes Swakopmund, Luderitz en Kolmanskoppe. De Skeleton Coast met de zeerobben kolonie bij Cape Cross, de Fish River Canyon (Hobas, Ai-Ais, deel van het Transfrontier National Park met Zuid-Afrika). De Caprivistrook, een smalle strook land tussen Botswana aan de zuidkant en Angola en Zambia in het noorden behoort ook tot Namibië. Deze smalle strook land is de meest directe verbindingsroute naar Livingstone (Zambia) en Victoria Falls (Zimbabwe). Deze combinatie is eenvoudig te maken via onze 19-daagse reis. In het noorden vormen de rivieren Kunene, Okavango en Zambezi natuurlijke grenzen met Angola en Zambia, in het zuiden is de Oranjerivier de grens met Zuid-Afrika. In het noordoosten vormt de 21ste lengtegraad en in het zuidoosten de 20e lengtegraad de grens met Botswana.

Veel van onze self drive reizigers combineren ook Namibië en Botswana tot een avontuurlijke rondreis. Advies is minimaal 20 dagen voor de autohuur te gebruiken voor een rondreis door deze twee landen samen. Onze 24-daagse self drive Namibië & Botswana maakt daarom gebruik van de meest optimale route inclusief de beste delen van Namibië en de mooiste wildparken van Botswana.

Selfdrive4x4.com biedt u complete pakketreizen aan en ook losse 4×4 autohuur Namibië.

Spitzkoppe Namibia
Namibie en Botswana Spitzkoppe

Hoogtepunten

Damaraland

Uitgestrekt land met rode rotsen en bergen

Twyfelfontein

Prachtige rode rotsen en meer dan 2000 bijzondere rotstekeningen

Windhoek

Sinds 1891 hoofdstad van Namibië.

Swakopmund

Een gezellige kustplaats aan de Zuidelijke Atlantische oceaan.

Spitzkoppe

De indrukwekkende rotspunten in Damaraland.

Etosha National Park

Een gigantische zoutpan en een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren.

Grootfontein

Solitaire

Het meest bekende plaatsje in het Namib-Naukluft National Park

Kamanjab

Perfecte pitstop voor boodschappen en benzine.

Rundu

Aan de oevers van de Kavango rivier in het noorden van Namibië

Popa Falls

Brede stroomversnellingen in de Kavango rivier

Waterberg Plateau National Park

Prachtige omgeving met vele wandelmogelijkheden

Omaruru

Een klein stadje vlakbij Erindi Game Reserve

Namib Naukluft National Park

Van de Namib woestijn tot het Naukluft gebergte

Fish River Canyon

Enorme canyon met weids uitzicht

Kongola

De 'toegangspoort' tot de bekende Caprivistrip

Mariental

Ideale stop tussen Keetmanshoop en Windhoek

Ai-Ais

Warmwaterbronnen aan de Fish River

Aus

Grote diversiteit aan flora en fauna in het kleine Aus

Epupa Falls

De Kunene rivier waait uit naar beneden bij de indrukwekkende Epupa Falls

Sossusvlei/Sesriem

De bekende klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn

Mount Brandberg Nature Reserve

Rotsachtig berglandschap te midden van de vlakte.

Onze pakketreizen

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie