9.2/10 op basis van 393 reviews

Central Kalahari Game Reserve

Het Central Kalahari Game Reserve is het grootste en meest uitgestrekte wildpark van Botswana. Het park is vrij lang gesloten geweest voor toerisme. Maar in de jaren negentig is het open gegaan. Daardoor is het nu mogelijk  voor reizigers om met bijvoorbeeld een 4×4 auto door het reservaat rijden. In eerste instantie waren er totaal geen voorzieningen maar de afgelopen jaren is er wel veel veranderd.

Kamperen in de Kalahari

Campsites zoals Motopi, Passarge en Kori hebben (basic) voorzieningen gekregen. Ook zijn er meer wegen zijn aangelegd. Inmiddels is er ook een luxe lodge (Tau Lodge) in het reservaat gekomen.

Interessante gebieden

Belangrijke delen van het park zijn onder andere Deception Valley, Sunday Pan en Passarge Valley. Ook vindt u meer naar het Zuiden Pipers Pan.

De meeste reizigers en (kampeer)safari reizen bezoeken met name het Noordelijke deel van het Central Kalahari Game Reserve (CKGR). Voor selfdrive avonturiers is het ook mogelijk het gehele wildreservaat te doorkruisen Noord-Zuid of visa versa. Een bezoek aan Khutse Reservaat wordt dan automatisch ook onderdeel van de reis naar de Kalahari.

Het meest interessante deel van de Central Kalahari is echter het noordelijke deel van Deception Valley, Sunday Pan en Passarge Valley. Met name omdat er in die delen van het park meer dieren te zien zijn.

Veel reizigers  bezoeken ook de tree islands (bomen eilanden) in Deception Valley. Een van deze eilanden, niet ver van de Kori campsites was in de jaren zeventig jarenlang de basis van Mark & Delia Owens die diverse studies gemaakt hebben naar o.a. leeuwen en bruine hyena’s. Het boek, ‘Cry of the Kalahari’  is bijvoorbeeld een “must read” voor iedereen die de Kalahari Woestijn gaat bezoeken in Botswana.

Dieren in de Kalahari

In het Central Kalahari Game Reserve zijn ook eindeloos veel wilde dieren te spotten. Bijzondere dieren die u hier kunt vinden zijn onder andere de Kalahari Leeuw, Bruine Hyena, Cheetah, Luipaard, Gemsbok, Giraffe en Springbok.

In het groene seizoen kunt u ook olifanten tegenkomen in het noordelijke deel van het reservaat grenzend aan de Kuke fence.

Met verschillende reizen van selfdrive4x4 kunt u een self drive reis maken door het Central Kalahari Game Reserve. U reist bijvoorbeeld vanuit het Westen en de Tsau Gate naar het Oosten. Daar verlaat u het park bij de Matswere Gate. Onderweg gaat u kamperen bij Motopi, Passarge en de Kori campsite.

 

Landcruiser Selfdrive4x4
Kalahari-Sign-Passarge
Gemsbok-Central-Kalahari

Activiteiten

Pakketreizen met deze locatie

Accommodaties in Central Kalahari Game Reserve