9.2/10 op basis van 240 reviews

Over de 3 op reis Botswana special

Wilt u net zoals Chris Zegers van 3 op reis Botswana ervaren? Met een 4×4 auto op  avontuur in Afrika? Dat kan! Wij bieden u de 3 op reis special in het groene seizoen nu extra voordelig aan. Wilt u de reis verlengen of meer luxe accommodaties inpassen, dan kan dat natuurlijk. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die Botswana te bieden heeft.

Dit is een prachtige self drive reis waarbij u de meest bijzondere gebieden van Botswana gaat bezoeken. Met deze reis bezoekt u onder andere het Moremi Game Reserve, de Kalahari Woestijn (Central Kalahari Game Reserve) en het Nxai Pan National Park.

Deze Afrika reis is 13 dagen puur self drive 4×4 avontuur met kamperen midden in de ruige natuur, dieren in het kamp, eindeloze vergezichten, prachtige zonsondergangen en bijzondere 4×4 routes. Het kamperen wordt afgewisseld met vaste accommodaties, zo verblijft u ook in B&B en/of lodge accommodaties en wisselt u avontuur af met comfort. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies.
 • Inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4×4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
 • Inclusief complete verzekering zonder eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
 • 12v220 omvormer met USB
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Dagschema

 • 1: Maun
 • 2: Moremi Game Reserve
 • 3: Moremi Game Reserve
 • 4: Moremi Game Reserve
 • 5: Maun
 • 6: Ghanzi
 • 7: Central Kalahari Game Reserve
 • 8: Central Kalahari Game Reserve
 • 9: Central Kalahari Game Reserve (Deception Valley)
 • 10: Makgadigadi National Park
 • 11: Nxai Pan
 • 12: Maun
 • 13: Terugvlucht

Route en dagschema

13 dagen
1

Dag 1: Maun

Op de eerste dag van de reis komt u aan in Maun. Na overdracht van de 4×4 auto heeft u tijd om proviand in te slaan voor de komende reis. De overnachting is in een B&B (Discovery Bed & Breakfast) zodat u de volgende dag uitgerust aan het 4×4 avontuur kunt beginnen!

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 10 km.

2

Dag 2: Moremi Game Reserve

Vandaag laat u de bewoonde wereld achter u en gaat u op weg naar het indrukwekkende Moremi Game Reserve. De weg naar Xakanaxa Campsite is een grote game drive waar u al veel mooie dieren zult spotten. In de loop van de middag komt u aan op de campsite en na het opbouwen van het kamp kunt u een game drive maken op zoek naar het groot wild.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 120 km.

3

Dag 3: Moremi Game Reserve

Een volledige dag te besteden in het Moremi Game Reserve. Prachtige 4×4 routes en het is goed mogelijk hier leeuwen, olifanten, giraffes, impala en bijvoorbeeld leeuwen te spotten. Tevens heeft u de mogelijkheid een (optionele) bootexcursie te maken in de Okavango Delta.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 20-40km game drives

4

Dag 4: Moremi Game Reserve

Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. Ga zeker langs bij de Paradise Pool en het Dead Tree Island. Optioneel wanneer u de gehele reis van 3 op Reis wilt volgen is deze nacht in niet te kamperen maar tegen een meerprijs bij de luxe Okuti Lodge te verblijven.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 20-40km game drives

5

Dag 5: Maun

Na een drie dagen in wildernis van het Moremi Game Reserve reist u terug naar het zuiden. U overnacht in de Okavango River Lodge in Maun voor u de volgende dag verder rijdt naar Ghanzi en de San Bushmen. Optioneel (niet inclusief) is om vanuit Maun een rondvlucht boven de Okavango Delta te maken. Het 3 op Reis team heeft een rondvlucht gemaakt met een helicopter.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 120 km.

6

Dag 6: Ghanzi

U reist verder naar Ghanzi, waar u overnacht op de Dqae Qare Campsite. Een bijzondere accommodatie die wordt beheerd door de San (bosjesmannen). Deze lodge ondersteunt de lokale samenleving door werkgelegenheid. De San nemen u graag mee in hun leefwijze en u kunt hier meedoen aan verschillende activiteiten. Van bush walks tot craft making!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 290 km.

7

Dag 7: Central Kalahari Game Reserve

Vanuit Ghanzi reist u nu terug naar het Oosten en het Kalahari Game Reserve, drie dagen om game drives te maken in dit uitgestrekte gebied. De eerste nacht verblijft u op de Motopi Campsite. U gaat op zoek naar de Kalahari leeuw met zijn donkere manen. Ook is er een kans om de zeldzame bruine hyena te zien. Jakhalzen, bat eared foxes en een honingdas worden altijd wel gezien. Antilopen die u zult zien zijn o.a. de gemsbok met zijn lange hoorns en de sprinkbok. Beide zijn dieren die kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

8

Dag 8: Central Kalahari Game Reserve

Na Motopi staat nu Passarge Valley op het programma. Na de ochtend game drive verplaatst u het kamp naar de volgende kampeerplaats. Het gehele verblijf in de Kalahari Woestijn is een grote game drive. U zult weinig andere toeristen tegenkomen in dit uitgestrekte gebied.

Accommodatie: Kamperen. Reisafstand: 60 km

9

Dag 9: Central Kalahari Game Reserve (Deception Valley)

De derde dag in de Kalahari. Vandaag reist u door naar Deception Valley. U kunt de directe route kiezen of er zelf een grote game drive van maken en de route te kiezen via de Leopard Pand en Sunday Pan. In het begin van de middag komt u aan op de Kori Campsite welke is gelegen aan de rand van Deception Valley.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 80 km.

10

Dag 10: Makgadigadi National Park

Vandaag verlaat u het Central Kalahari Game Reserve rijdt u verder naar het Makgadikgadi Pans National Park. U verblijft op de Khumaga campsite bij de Boteti rivier. Wanneer u het complete schema van het 3 op Reis team wilt volgen kunt u ook tegen een meerprijs overnachten bij het mooie Meno a Kwena camp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 155 km

11

Dag 11: Nxai Pan

Vandaag gaat de reis dwars door het Makgadikgadi Pans National Park. Op weg naar Baines Baobabs (Baines Baobabs Campsite).

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 90 km

12

Dag 12: Maun

In de vroeg ochtend kunt u nog een game drive maken in het Nxai pan National Park. Daarna reist u terug naar de bewoonde wereld en Maun. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat over zandwegen, het tweede deel gaat over de asfalt weg. In de middag kunt u bij het B&B (Okavango River Lodge) uitrusten en nagenieten van het avontuur.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 140 km.

13

Dag 13: Terugvlucht

In de ochtend is er nog tijd om te relaxen en na te genieten van deze bijzondere Botswana reis. In het begin van de middag kunt u terugvliegen naar huis.

Reisafstand: 10 km.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab 4×4

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2018 en 2019.

5 januari - 19 maart, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.750,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.350,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.150,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

19 maart - 25 juni, (2019)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.850,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.450,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.250,-

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis
Een complete verzekering voor het eigen risico
GPS met laatste versie Track4Africa software
12-220v omvormer met USB
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie