9.2/10 op basis van 312 reviews

Over de Self drive 4×4 Namibië rondreis

Met uw 4×4 maakt u een bijzondere rondreis door Namibië met Windhoek als start en eindpunt. Op het reisprogramma van deze 4×4 self drive staan o.a. de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, het Etosha National Park, Damaraland, Swakopmund en Waterberg. Afsluitend verblijft u in het Erindi Private Game Reserve.

Met deze 14-daagse reis krijgt u een goed beeld van Namibië. Wanneer u meer tijd te besteden heeft dan zijn de langere varianten van deze Namibië rondreis een aanrader. Ook de 16, 18 en 22 daagse rondreizen zijn beschikbaar. Teven kunnen alle Namibië Self Drive reizen naar wens aangepast worden.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.
 • Inclusief support en professioneel safari reis advies.
 • Inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4×4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
 • Inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
 • 12v220 omvormer met USB
 • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)

Zoekt een korte Namibië reis waarbij u ook het Kaokoland gaat verkennen en in contact kan komen met de bijzondere Himba bevolking kijk dan ook naar deze reis: Namibië Himba en Kaokoland

Spitzkoppe Namibie
Deadvlei Namibie reis

Dagschema

 • 1: Windhoek
 • 2: Sesriem
 • 3: Sossusvlei/Solitaire
 • 4: Swakopmund
 • 5: Spitzkoppe
 • 6: Ugab Rhino Camp
 • 7: Twyfelfontein
 • 8: Etosha National Park/ Okaukuejo
 • 9: Etosha National Park/ Halali
 • 10: Etosha National Park/ Namutoni
 • 11: Waterberg Plateau National Park
 • 12: Waterberg Plateau National Park
 • 13: Erindi Private Game Reserve
 • 14: Windhoek (terugvlucht)
house icon white 2 nachten B&B
tipi tent icon white 11 nachten kamperen
car icon white 14 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

14dagen
1

Dag 1: Windhoek

De eerste dag van uw self drive reis door Namibië. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder, voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek, zodat u rustig de tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4×4 auto. Ook is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten in slaan voor de self drive. Tijdens de rest van de reis zult u nog wel kleinere supermarkten tegenkomen. U verblijft in de Arebbush Travel Lodge (B&B).
– optioneel is een accommodatie buiten Windhoek op weg naar Sossusvlei / Sesriem.

2

Dag 2: Sesriem

Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via Solitaire (bekend van het boek van Ton van der Lee) en aan het begin van de middag kunt u aankomen in Sesriem.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 330 km.

3

Dag 3: Sossusvlei/Solitaire

Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Het advies is vroeg in de ochtend te starten zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. Aan het eind van de middag rijdt u terug richting Solitaire.

Accommodatie: kamperen (Solitaire omgeving). Reisafstand: 120 km (totaal retour zandduinen) + ca. 90km.

4

Dag 4: Swakopmund

Na de twee nachten bij de zandduinen en Sesriem gaat uw self drive reis nu verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. Accommodatie is in een bed & breakfast met een uniek uitzicht. ’s Avonds kunt u in Swakopmund dineren in een restaurant.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 350 km.

5

Dag 5: Spitzkoppe

Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis: de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 160 km.

6

Dag 6: Ugab Rhino Camp

Vandaag vervolgt de 4×4 self drive reis dieper het Damaraland in. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Het kan hier zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. Op weg naar Ugab Rhino heeft u de mogelijkheid om de zeerobben bij Cape Cross te bezoeken. Dit is een extra omweg van ca. 80 km.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 200 km.

7

Dag 7: Twyfelfontein

Een speciale dag waarbij uw 4×4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4×4, low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn. Op weg naar Twyfelfontein rijdt u door een ongekend mooie route in Damaraland. Wij adviseren de hele dag te gebruiken voor deze rit. Ondanks dat het een kleine afstand is, is het een echte 4×4 route waar de snelheid laag zal liggen. U maakt hier kans struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn te spotten.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 95 km.

8

Dag 8: Etosha National Park/ Okaukuejo

Na Twyfelfontein gaat uw Namibië reis door naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark verblijven in drie verschillende restcamps. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren – zoals olifanten, neushoorns en leeuwen – te zien. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 340 km.

9

Dag 9: Etosha National Park/ Halali

De tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele kamp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan later aan in het Halali restcamp. De verlichte drinkplaats bij het Halali restcamp is een echte aanrader. Op deze plek heeft u een grote kans bijzondere dieren te zien. Het is niet ongewoon dat hyena’s, leeuwen en luipaarden hier worden gespot.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

10

Dag 10: Etosha National Park/ Namutoni

De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 70 km.

11

Dag 11: Waterberg Plateau National Park

Op weg naar Waterberg Plateau bestaat de mogelijkheid om een mooie tussenstop te maken bij de Hoba Meteoriet – werelds grootste meteoriet. Daarna rijdt u door naar Waterberg. Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied dat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. Ga mee op een guided hike met de plaatselijke rangers en ontdek het Waterberg Plateau.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 390 km.

12

Dag 12: Waterberg Plateau National Park

Een volledige dag vrij te besteden in het Waterberg Plateau National Park. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken of relaxen in het kamp.

Accommodatie: kamperen.

13

Dag 13: Erindi Private Game Reserve

Vandaag een relatief korte reisdag. Na het Waterberg Plateau vervolgt u nu de reis terug naar Windhoek. De laatste stop van deze self drive is het Erindi Private Game Reserve. U kunt hier bij voorbeeld zelf rond rijden met de 4×4 maar ook is het mogelijk een georganiseerde game drive te maken. U verblijft bij Camp Elephant.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 215 km.

14

Dag 14: Windhoek (terugvlucht)

De laatste dag van uw Namibië reis. Na het inleveren van de 4×4 auto bij het depot in Windhoek wordt u met een shuttleservice afgezet op het vliegveld.

Reisafstand: 200 km.

NB de terugreis naar Windhoek duurt ca. 3 uur en wanneer u vroeg in de middag terug vliegt dan is het advies een extra nacht in Windhoek te verblijven!

Route aanpassen

Alle Selfdrive4x4.com pakketreizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Een dag langer, korter of een bestemming toevoegen is geen enkel probleem.

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab 4×4

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen van de Namibië Self Drive voor onderstaande data in 2020 en 2021. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

26 juni - 10 november, (2020)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.840,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.390,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.130,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 126,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.530,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.170,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 980,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 126,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.360,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.070,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 900,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 126,- (meer informatie)

20 maart - 25 juni, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.460,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.110,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 930,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 126,- (meer informatie)

26 juni - 10 november, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.840,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.390,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.130,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 126,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis
Twee bestuurders
Een complete verzekering voor het eigen risico
GPS met laatste versie Track4Africa software
12-220v omvormer met USB
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support tijdens de reis

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie