9.2/10 op basis van 357 reviews

Over de self drive 4×4 Botswana self drive reis

Een prachtige self drive reis waarbij u de meest bijzondere gebieden van Botswana gaat bezoeken. Deze Botswana reis is de meest complete self drive die u kunt bedenken. Botswana’s hoogtepunten zoals het Chobe National Park, het Moremi Game Reserve, de Kalahari Woestijn (Central Kalahari Game Reserve), de uitgestrekte Makgadikgadi Zoutpannen en het bijzondere Kubu Island worden bij deze reis bezocht. Ook rijdt u langs de waterrijke en groene Okavango Delta en heeft u alle tijd dit mooie gebied te ontdekken.

Deze Afrika reis is 19 dagen puur self drive 4×4 avontuur met kamperen midden in de ruige natuur, dieren in het kamp, eindeloze vergezichten, prachtige zonsondergangen en bijzondere 4×4 routes. Het kamperen wordt afgewisseld met vaste accommodaties, zo verblijft u ook in B&B en/of lodge accommodaties en wisselt u avontuur af met comfort. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • De complete verzekering voor het eigen risico via de Europeesche en inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road is optioneel
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden
 • Een reisgids/safarigids van Botswana en een duidelijke landkaart zijn inclusief
Olifanten Chobe National Park
Third Bridge Moremi Game Reserve
Leeuw pootafdruk Kalahari

Dagschema

 • 1: Kasane
 • 2: Caprivi (Kongola)
 • 3: Okavango Delta (Ngepi Camp)
 • 4: Okavango Delta (Ngepi Camp)
 • 5: Maun
 • 6: Makgadikgadi National Park
 • 7: Gweta
 • 8: Kubu Island
 • 9: Central Kalahari Game Reserve (Deception Valley)
 • 10: Central Kalahari Game Reserve (Passarge Valley)
 • 11: Central Kalahari Game Reserve
 • 12: Maun
 • 13: Moremi Game Reserve (Third Bridge)
 • 14: Moremi Game Reserve (Khwai)
 • 15: Chobe National Park (Savuti)
 • 16: Chobe National Park (Ihaha)
 • 17: Kasane
 • 18: Kasane
 • 19: Kasane/terugvlucht
house icon white 2 nachten B&B
tipi tent icon white 16 nachten kamperen
car icon white 19 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

19dagen
1

Dag 1: Kasane

Op de eerste dag van deze reis komt u aan in Kasane, Botswana. Na de overdracht van de 4×4 auto rijdt u vervolgens naar het kamp voor de eerste nacht in Botswana. Optioneel is bijvoorbeeld het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. U verblijft bij Senyati Safari Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 10 km.

2

Dag 2: Caprivi (Kongola)

Nadat u proviand heeft ingelagen en diesel heeft getankt gaat start deze Botswana self drive. Vandaag gaat u op weg door de Caprivi Strip naar Camp Kwando. Een fantastisch, groen en waterrijk gebied. Na aankomst heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid een sunset cruise te maken op de Kwando rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

3

Dag 3: Okavango Delta (Ngepi Camp)

U gaat opweg naar Ngepi Camp (Bagani). Dat is gelegen aan de Okavango rivier in de “pan handle” van de Okavango Delta. De reis naar Ngepi Camp gaat dwars door de Caprivi strip. Vervolgens heeft u een volledige dag vrij te besteden; u kunt een excursie maken op het water van Okavango Delta (met mekoro) of relaxen in het camp. Vanaf Ngepi Camp kunt u ook de Popa Falls bezoeken. Het kamp zelf heeft een gezellige bar en de mogelijkheid om veilig in de rivier te zwemmen!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

4

Dag 4: Okavango Delta (Ngepi Camp)

No een nacht bij Ngepi Camp. Vandaag heeft u een volledige dag vrij te besteden; u kunt bijvoorbeeld een excursie maken op het water van de Kavango rivier (met mekoro) of relaxen in het camp. Vanaf Ngepi Camp kunt u ook de Popa Falls en ook het verrassend leuke Mahango National Park bezoeken.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

5

Dag 5: Maun

Na de twee dagen bij Ngepi camp reist u vandaag vervolgens verder naar Maun. U komt hier aan in de loop van de dag. U kunt hier boodschappen doen en brandstof tanken. U verblijft bij Discovery B&B.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 430 km.

6

Dag 6: Makgadikgadi National Park

In de vroege ochtend is ook er nog tijd om eventueel een rondvlucht te maken boven de Okavango Delta, een van de mooiste gebieden van Botswana. Vervolgens breekt u het kamp op en gaat de rondreis vervolgens verder naar het oosten richting de Boteti river en het Makgadikgadi Pans National Park. U verblijft bij Khumaga Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 145 km.

7

Dag 7: Gweta

Via het Makgadikgadi Pans National Park reist u verder naar het plaatsje Gweta. Het Planet Baobab Camp aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen is de volgende bestemming. Onderweg heeft u ook nog de mogelijkheid Nxai Pan en/of de Baines Baobabs te bezoeken. U verbiljft bij Planet Baobab campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 215 km.

8

Dag 8: Kubu Island

Vandaag staat de mooie rit naar Kubu Island op het programma van uw 4×4 reis. U gaat de Nwetwe zoutpan oversteken en rond lunchtijd komt u aan bij Kubu Island. De stoffige reis wordt beloond met het bijzondere Kubu Island, een rotseiland vol met prachtige Baobab bomen. De campsite is eenvoudig en ligt vlakbij het eiland. Te voet kunt u vervolgens Kubu Island verkennen en genieten van het wijde uitzicht en een prachtige zonsondergang. ’s Nachts kunt u zich vergapen aan de melkweg in haar volle glorie!

Accommodatie: Kamperen. Reisafstand: 150 km.

9

Dag 9: Central Kalahari Game Reserve (Deception Valley)

Na Kubu Island nu een lange reisdag richting het Central Kalahari Game Reserve. Advies is dan ook deze ochtend vroeg te vertrekken. De rit gaat eerst naar het zuiden over de Zoutpannen en daarna krijgt u vervolgens een stuk glad asfalt, een prettige afwisseling. De turn-off naar het Central Kalahari Game Reserve is een stoffige zandweg. Na aankomst in het uitgestrekte Kalahari reservaat reist u door naar Deception Valley. U verblijft in bij de Kori campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 300 km.

10

Dag 10: Central Kalahari Game Reserve (Passarge Valley)

Twee volledige dagen om game drives te maken in de Kalahari Woestijn. U gaat op zoek naar de Kalahari leeuw met zijn donkere manen. Ook is er een kans om de zeldzame bruine hyena te zien. Jakhalzen, bat eared foxes en een honingdas worden altijd wel gezien. Antilopen die u zult zien zijn o.a. de gemsbok met zijn lange hoorns en de sprinkbok. Beide zijn dieren die kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied. U verblijft bij Sunday Pan Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40-200 km aan game drives.

11

Dag 11: Central Kalahari Game Reserve

Na Passarge Valley staat Motopi in het westelijk deel van het reservaat op het programma. De reis er naar toe is een grote game drive.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40-200 km aan game drives.

12

Dag 12: Maun

Terug naar de bewoonde wereld en Maun. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat over zandwegen, het tweede deel gaat over de asfaltweg. In de middag is er tijd om boodschappen te doen, permits te regelen en bijvoorbeeld een rondvlucht boven de Okavango Delta te maken. U verblijft bij Discovery B&B.

Accommodatie: B&B. Reisafstand: 200 km.

13

Dag 13: Moremi Game Reserve (Third Bridge)

In de ochtend is er nog tijd om in Maun boodschappen te doen en diesel te tanken. Vervolgens gaat uw selfdrive4x4 safari door naar het Moremi Game Reserve en het Third Bridge Camp. Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta. Al snel staat deze dag in het teken van game drives en het spotten van de vele safaridieren die leven in het Moremi reservaat. U heeft een goede kans leeuwen, hyena’s en de luipaard te zien. Olifanten en antilopen ziet u ook. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen, een waanzinnige ervaring!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

14

Dag 14: Moremi Game Reserve (Khwai)

Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai (North Gate). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safaridieren die leven in het Moremi reservaat. Ga zeker langs bij Paradise en de Dombo Hippo Pools. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km.

15

Dag 15: Chobe National Park (Savuti)

Tijdens de 4×4 reis van Khwai in het Moremi Game Reserve naar Chobe Savuti zult u onderweg veel dieren zien. Tijdens alle Botswana reizen is het advies vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het North Gate camp voordat u de reis vervolgt naar het Chobe National Park. In de loop van de middag komt u aan bij de Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) die op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied loopt en mondt uit in de Savuti Marsh. De Channel heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

16

Dag 16: Chobe National Park (Ihaha)

Na Chobe National Park Savuti reist u nu naar het Noordelijk deel van het Chobe National Park. Op de zandige tracks en flinke duinen komt de 4×4 met low gear goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Ihaha aan de Chobe Rivier. U verblijft bij Ihaha Campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

17

Dag 17: Kasane

U rijdt naar de Chobe Safari Lodge. Een korte rit waarbij u vroeg aankomt in Kasane en de middag kunt relaxen. Vergeet niet de fantastische Sunset cruise te doen op de Chobe river van 3 tot 6 uur!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40 km.

18

Dag 18: Kasane

Nog een dag bij Chobe Safari Lodge. Een volledige dag vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rondrijden in het Chobe National Park.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: rustdag.

19

Dag 19: Kasane/terugvlucht

De laatste dag van uw Botswana reis. Na het inleveren van de 4×4 auto reist u verder naar uw volgende bestemming of terug naar huis.

 

Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen?

All onze self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de maatwerk mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab.

De 2.4 Hilux is een prima wagen geschikt voor al onze selfdrive reizen. Tevens is het de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen.

Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak, fotospullen of boodschappen voor onderweg.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met 5 volwassenen is de ruimte te beperkt.

Tegen een meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper.

Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2022 en 2023. De 19-daagse Botswana reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van ook de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser of bijvoorbeeld 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

26 juni - 10 november, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.950,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.290,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.880,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 180,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2023)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.430,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.900,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.590,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 180,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2023)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.290,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.820,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.540,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 180,- (meer informatie)

20 maart - 30 juni, (2023)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.430,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.900,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.590,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 180,- (meer informatie)

1 juli - 10 november, (2023)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.990,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.300,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.890,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 180,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Een reisgids/safarigids van Botswana en een duidelijke landkaart
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie