9.2/10 op basis van 315 reviews

Over de Botswana reis

Een avontuurlijke safari rondreis door Botswana met start en eindpunt in Kasane. Tijdens deze 4×4 self drive reis bezoekt u het Chobe National Park en het Moremi Game Reserve. Ook de Kalahari Woestijn en de Okavango Delta staan op het programma. Een mooie reis waarbij u de belangrijkste hoogtepunten van dit Afrikaanse land zul bezoeken. Optioneel bij deze Botswana reis is een langer verblijf in Kasane of Victoria Falls (Zimbabwe).

Vluchten naar Botswana

Voor deze Botswana Safari kunt u gebruik maken van een vlucht naar bijvoorbeeld Kasane, Victoria Falls of Livingstone. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • De complete verzekering voor het eigen risico via de Europeesche en inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road is optioneel
 • Een bandenspanningsmeter & 12 volt USB splitter zijn inbegrepen.
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden.
 • Een Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
Victoria Falls
Botswana
Kalahari

Dagschema

 • 1: Kasane
 • 2: Caprivi (Kongola)
 • 3: Popa Falls/Okavango Delta (Bagani)
 • 4: Popa Falls/Okavango Delta (Bagani)
 • 5: Maun
 • 6: Central Kalahari Game Reserve/ Deception Valley
 • 7: Central Kalahari Game Reserve/ Sunday Pan (of Passarge)
 • 8: Central Kalahari Game Reserve/ Motopi
 • 9: Maun
 • 10: Moremi Game Reserve/ Third Bridge
 • 11: Moremi Game Reserve/Khwai
 • 12: Chobe National Park/ Savuti
 • 13: Chobe National Park/ Ihaha
 • 14: Kasane / Victoria Falls
 • 15: Kasane / Victoria Falls
 • 16: Kasane (terugvlucht)
house icon white 2 nachten B&B
tipi tent icon white 11 nachten kamperen
car icon white 16 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

16dagen
1

Dag 1: Kasane

Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Na de overdracht van de 4×4 auto rijdt u vervolgens naar het kamp voor de eerste nacht in Botswana. Optioneel is ook het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. Omdat u de komende dagen op reis gaat is het advies in Kasane uw proviand in te slaan.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand 10 km.

2

Dag 2: Caprivi (Kongola)

Vandaag reist u vervolgens naar Camp Kwando, voordat u vertrekt is er nog tijd om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Een prachtige locatie gelegen aan de Kwando rivier op de grens van Namibië en Botswana.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

3

Dag 3: Popa Falls/Okavango Delta (Bagani)

Na het opbreken van het kamp gaat u vervolgens op weg naar Ngepi Camp (Bagani) gelegen aan de Okavango rivier in de “pan handle” van de Okavango Delta. De reis naar Ngepi Camp gaat dwars door de Caprivi strip.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

4

Dag 4: Popa Falls/Okavango Delta (Bagani)

Een volledige dag vrij te besteden. U kunt een excursie maken op het water van Okavango Delta (met mekoro) en vervolgens relaxen in het camp. Ook kunt u vanaf Ngepi Camp de Popa Falls gaan bezoeken en wanneer u wilt zwemmen is dat ook mogelijk in het afgeschermde zwembad gelegen in de rivier.

Accommodatie: kamperen.

5

Dag 5: Maun

Na de dagen bij Ngepi Camp reist u vandaag verder naar Maun. Net als bij alle andere dagen is ons advies vroeg te starten zodat u tijd kunt overhouden bij aankomst. U komt aan in Maun in de loop van de dag. Er is vervolgens ook tijd om boodschappen te doen en brandstof te tanken.

Accommodatie: lodge. Reisafstand: 310 km.

6

Dag 6: Central Kalahari Game Reserve/ Deception Valley

Na Maun nu een lange reisdag richting het Central Kalahari Game Reserve. Advies is ook deze ochtend vroeg te vertrekken zodat u voldoende tijd heeft om in de Kalahari te komen. De rit gaat eerst naar het Oosten over een stuk glad asfalt. Ook dat is een prettige afwisseling. Vervolgens de turn-off naar het Central Kalahari Game Reserve, hier rijdt u over een stoffige zandweg. Na aankomst in het uitgestrekte Kalahari reservaat reist u vervolgens door naar Deception Valley. Alternatief voor Deception Valley is de Kori campsite.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 250 km.

7

Dag 7: Central Kalahari Game Reserve/ Sunday Pan (of Passarge)

Twee volledige dagen om game drives te maken in de Kalahari Woestijn. U gaat vervolgens op zoek naar de Kalahari leeuw met zijn donkere manen. Ook maakt u kans om de zeldzame bruine hyena te zien. Omdat roofdieren vaak in de ochtend actief zijn is het advies zo vroeg mogelijk te starten met de game drive. Jakhalzen, bat eared foxes en een honingdas worden altijd wel gezien. Antilopen die u ook zult zien zijn o.a. de gemsbok met zijn lange hoorns en de springbok. Beide zijn dieren die ook kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied. Alternatief voor Sunday Pan is Passarge Valley.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40-200 km game drives.

8

Dag 8: Central Kalahari Game Reserve/ Motopi

Na Sunday Pan (of Passarge Valley) staat vervolgens Motopi in het westelijk deel van het reservaat op het programma. De reis er naar toe is ook weer een grote game drive. Na aankomst in het kamp kunt een ook besluiten in de namiddag nog een game drive te maken. Maar bijvoorbeeld relaxen en genieten van de zonsondergang kan natuurlijk ook.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 40-200 km game drives.

9

Dag 9: Maun

Terug naar de bewoonde wereld en Maun. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat ook weer over zandwegen, het tweede deel gaat over de asfalt weg. In de middag is er vervolgens tijd om boodschappen te doen, toegand permits te regelen voor Moremi en Chobe en bijvoorbeeld ook een rondvlucht boven de Okavango Delta te maken. In Maun kunt u bijvoorbeeld als afwisseling ook in een restaurant eten.

Accommodatie: lodge. Reisafstand: 200 km.

10

Dag 10: Moremi Game Reserve/ Third Bridge

In de ochtend is er nog tijd om in Maun boodschappen te doen en diesel te tanken. Omdat de reis naar Third Bridge ca. 4 uur zal duren is het advies vandaag op tijd te starten. Nadat u de Buffalo Fence gepasseerd bent gaat deze self drive 4×4 reis vervolgens door naar het Moremi Game Reserve en het Third Bridge Camp. Third Bridge ligt aan de rand van de Okavango Delta. Al snel staat deze dag staat in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U heeft een goede kans leeuwen, hyena’s en de luipaard te zien.  Ook olifanten en antilopen komen hier ook veel voor. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

11

Dag 11: Moremi Game Reserve/Khwai

Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai (North Gate). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. In de loop van de middag komt u vervolgens aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er ook hier tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km.

12

Dag 12: Chobe National Park/ Savuti

De 4×4 reis van Khwai in het Moremi Game Reserve naar Chobe Savuti is ook een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Tijdens alle Botswana reizen is het advies vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het North Gate camp, voordat u de reis vervolgt naar het Chobe National Park. In de loop van de middag komt u vervolgens aan bij de Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat ook bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel welke door dit gebied loopt en uitmondt in de Savuti Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. ’s nachts kunnen ook hier de hyena’s en leeuwen in het kamp op bezoek komen!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

13

Dag 13: Chobe National Park/ Ihaha

Na Chobe National Park Savuti reist u nu naar het noordelijk deel van het Chobe National Park. Op de zandige tracks komt de 4×4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Ihaha aan de Chobe rivier. Na aankomst en het opbouwen van het kamp is er vervolgens ook tijd beschikbaar om nog een game drive te maken.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

14

Dag 14: Kasane / Victoria Falls

U reist door naar Kasane. De uitvalsbasis om bijvoorbeeld de Victoria Falls te bezoeken of ook een sunset cruise te maken op de Chobe rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal retour 160 km.

 

15

Dag 15: Kasane / Victoria Falls

Een volledige dag vrji te besteden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of ook een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab 4×4

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2021 en 2022. De 16-daagse Botswana reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is ook op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 25 juni, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.180,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.690,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.390,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 144,- (meer informatie)

26 juni - 10 november, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.580,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.070,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.640,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 144,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.290,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.780,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.480,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 144,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.040,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.590,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.350,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 144,- (meer informatie)

20 maart - 25 juni, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.180,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.690,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.390,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 144,- (meer informatie)

26 juni - 10 november, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.580,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.070,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.640,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 144,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie