9.2/10 op basis van 320 reviews

Over de Botswana Selfdrive reis

Deze korte Botswana Selfdrive reis met 4×4 auto heeft als start- en eindpunt Kasane in het noordoosten van Botswana. Vanuit Kasane kunt u ook vrij gemakkelijk doorreizen naar Victoria Falls in Zimbabwe of bijvoorbeeld Livingstone in Zambia. Beide plaatsen liggen bij de Victoria Watervallen. Ook vluchten van en naar Kasane zijn beschikbaar (bijvoorbeeld direct vanaf Johannesburg). Tevens kunt u vliegen naar Livingstone of Victoria Falls airport. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto.

Met deze 11-daagse reis bezoekt u het Chobe National Park, Savuti, het Moremi Game Reserve en vervolgens de Makgadikgadi Zoutpannen inclusief Kubu Island. Bij elkaar een mooie en zeer avontuurlijke self drive vakantie. De 11-daagse reis kan ook goed gecombineerd worden met een ander reisonderdeel in b.v. Zuid-Afrika of Namibië. Optioneel is bijvoorbeeld de grens over te steken met Zimbabwe en de laatste twee nachten te verblijven in Victoria Falls.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen

 • Wij bieden u professioneel safari reisadvies en support
 • De reisroute is perfect uitgestippeld met optimale reisafstanden
 • De complete verzekering voor het eigen risico via de Europeesche en inclusief dekking voor door verhuurder uitgesloten schades zoals glas, banden en off-road is optioneel
 • Een bandenspanningsmeter & 12 volt USB splitter zijn inbegrepen.
 • De GPS met Tracks4Africa software en alle 4×4 waypoints voor uw reis is inbegrepen zodat u altijd uw bestemming weet te vinden.
 • Een Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)

Deze Botswana Selfdrive verlengen?

U kunt eenvoudig deze 11 daagse Botswana safari verlengen en meer van Botswana zien in deze complete Botswana self drive. Ook kunt u een oversteek maken naar Namibië of Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika en Botswana
Luipaard Moremi Game Reserve
Kubu Island

Dagschema

 • 1: Kasane (Botswana)
 • 2: Elephant Sands
 • 3: Kubu Island
 • 4: Maun
 • 5: Moremi Game Reserve/ Third Bridge
 • 6: Moremi Game Reserve/ Khwai
 • 7: Chobe National Park/ Savuti
 • 8: Chobe National Park/ Ihaha
 • 9: Kasane/ Victoria Falls
 • 10: Kasane/ Victoria Falls
 • 11: Kasane (terugvlucht)
house icon white 1 nacht lodge of B&B
tipi tent icon white 10 nachten kamperen
car icon white 11 dagen 4x4 autohuur

Route en dagschema

11dagen
1

Dag 1: Kasane (Botswana)

Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Na de overdracht van de 4×4 auto rijdt u vervolgens naar het kamp voor de eerste nacht van uw Botswana Selfdrive reis. Optioneel deze dag is het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. U kunt bijvoorbeeld deze activiteit ook later inpassen bij terugkomst in Kasane.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 10 km.

 

2

Dag 2: Elephant Sands

De tweede dag van uw verblijf in Botswana, u rijdt met de 4×4 huurauto vandaag naar het Elephant Sands camp bij Nata. In de ochtend is er tijd om nog een game drive te maken bij de Chobe River waarbij u ook een goede kans maakt diverse dieren te ontmoeten. En voordat u Kasane verlaat is het advies voldoende boodschappen te doen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal 160 km.

3

Dag 3: Kubu Island

Vanaf Elephant Sands rijdt u vervolgens door naar het zuiden en Nata aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen. Na een stoffige en avontuurlijke rit over tracks door de bush komt u aan bij het Kubu Island in de Makgadikgadi Zoutpannen van Botswana. De stoffige reis wordt ook echt beloond met het bijzondere Kubu Island, een rotseiland vol met prachtige Baobab bomen. De campsite is ook eenvoudig en gelegen vlak bij het eiland. Te voet kunt u vervolgens Kubu Island verkennen en ook genieten van het wijde uitzicht en bijvoorbeeld ook een prachtige zonsondergang.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 120 km.

4

Dag 4: Maun

In de vroege ochtend is er bijvoorbeeld nog tijd om het Kubu Island te verkennen. Daarna gaat deze Botswana Selfdrive een stukje terug naar het Noorden en een van de cattle fences. Vervolgens gaat deze reis dwars over de Ntwetwe pan richting Gweta en Maun. Deze rit is zeker een van de 4×4 hoogtepunten van uw self drive reis door Botswana. Rond het middaguur bent u in Gweta, waar ook tijd is voor lunch en een korte stop. De route van Gweta naar Maun gaat vervolgens over de asfaltweg.

Accommodatie: lodge. Reisafstand: 395 km.

5

Dag 5: Moremi Game Reserve/ Third Bridge

In de ochtend is er nog tijd om in Maun boodschappen te doen en diesel te tanken en ook andere boodschappen te doen. Vervolgens gaat uw self drive 4×4 safari door naar het Moremi Game Reserve en het Third Bridge Camp aan de rand van de Okavango Delta. Al snel staat deze dag in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U heeft ook een goede kans leeuwen, hyena’s en luipaarden te zien.  Ook olifanten en antilopen worden hier ook veel gezien. Omdat de camps in de parken van Botswana zijn niet omheind zullen de diverse dieren zowel ’s nachts als ook overdag in het kamp komen. Een unieke ervaring!

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

6

Dag 6: Moremi Game Reserve/ Khwai

Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai (North Gate). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U maakt bijvoorbeeld goede kans leeuwen te zien of ook een luipaard tegen te komen. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en bijvoorbeeld een evening game drive te maken langs de Khwai rivier.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km.

7

Dag 7: Chobe National Park/ Savuti

De 4×4 track van Khwai in het Moremi Game Reserve naar Chobe Savuti is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het North Gate camp voordat u de reis vervolgt naar het Chobe National Park. In de loop van de middag komt u aan bij de Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat vooral ook bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel loopt door dit gebied en mondt uit in de Savuti Marsh. De channel heeft vele tientallen jaren droog gestaan, maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er ook voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km.

8

Dag 8: Chobe National Park/ Ihaha

Na Chobe National Park Savuti vervolgt deze Botswana Selfdrive de reis naar het Noorden. Het noordelijk deel van het Chobe National Park is de volgende bestemming. Ook hier op de zandige tracks komt de 4×4 goed van pas. In de loop van de middag komt u vervolgens aan in Ihaha aan de Chobe Rivier. U kunt bijvoorbeeld na het opbouwen van het kamp nog een game drive maken met de 4×4 auto.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km.

9

Dag 9: Kasane/ Victoria Falls

U rijdt langs de Chobe rivier naar Kasane, met een beetje geluk ziet u hier diverse antilopen en misschien ook wel roofdieren zoals leeuwen of zelfs wilde honden. Als u in de ochtend vertrekt uit Ihaha bent u begin van de middag in Kasane. Van hieruit heeft u twee volledige dagen vrij te besteden. Zo kunt u in de middag nog rondrijden in het Chobe National Park.

Accommodatie: kamperen. Reisafstand 50 km.

10

Dag 10: Kasane/ Victoria Falls

Vandaag kunt u bijvoorbeeld naar de Victoria Falls. De totale retour reisafstand is 160 kilometer. Ook is optioneel is in plaats van een dagtrip naar de Victoria Falls, de grens over te steken met de huurauto en twee nachten in Victoria Falls te verblijven om langer te kunnen genieten van dit gebied. NB deze kosten zijn niet inclusief bij de reis.

Accommodatie: kamperen.

11

Dag 11: Kasane (terugvlucht)

De laatste dag van u Botswana reis, na het inleveren van de 4×4 auto reist u vervolgens verder naar uw volgende bestemming of terug naar huis.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem.
Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

De standaard wagen bij onze kampeerreizen is de Toyota Hilux double cab. Bij de reizen zonder kamperen bieden wij de Hilux single cab (2 personen) en double cab (3-4 personen) aan. De Hilux is de meest voordelige 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika.

Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook gebruikt worden. Met alleen 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

Deze 4×4 auto biedt veel ruimte & comfort. Door de hoge zitpositie heeft u goed zicht op de weg en de natuur om u heen. De Toyota Hilux heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig kunt opbergen. Bij de auto’s met een kampeeruitrusting zijn alle kook- en slaapspullen aanwezig voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden naar bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser of een Bushcamper. Bekijk hier alle 4×4 auto’s die wij aanbieden

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor data in 2021 en 2022. Deze Botswana safari is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en ook afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of bijvoorbeeld een 4×4 camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

20 maart - 25 juni, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.590,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.240,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 990,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 95,- (meer informatie)

26 juni - 10 november, (2021)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.930,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.450,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.170,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 95,- (meer informatie)

11 november - 4 januari, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.670,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.290,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.080,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 95,- (meer informatie)

5 januari - 19 maart, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.490,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.170,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 980,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 95,- (meer informatie)

20 maart - 25 juni, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.590,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.240,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 990,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 95,- (meer informatie)

26 juni - 10 november, (2022)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.930,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.450,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.170,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 95,- (meer informatie)

Inbegrepen

Toyota Hilux 4x4 Double Cab met complete kampeer & safari uitrusting
Alle overnachtingen tijdens de reis uit de offerte
Twee bestuurders
GPS met Tracks4Africa software
Lonely Planet reisgids en Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar vaste (luxe) accommodaties
Upgrade naar Toyota Landcruiser of 4x4 camper i.p.v. daktent
Verzekering voor de afkoop van het eigen risico

Hoogtepunten

10 / 10

Schitterende route en snelle hulp

Wij hebben een fantastische reis gehad. Het advies die we hebben gekregen tijdens het boekingsproces om een zwaardere uitvoering auto te huren bleek echt een zeer goede zet. De auto was splinternieuw. Waar andere auto’s vastzaten in het zand reden wij met gemak door. Ook vragen die we tijdens de reis per mail stelden werden snel en efficiënt beantwoord. De route was schitterend met ongelooflijk mooie en onvergetelijke campsites. Wij hadden helaas ook een kleine schade gemaakt aan de auto maar dit werd keurig afgehandeld door de verhuurder en vergoedt door de bij selfdrive 4×4 afesloten verzekering. Door de goede voorbereiding en informatievoorziening en het complete pakket van selfdrive 4×4 is het een onvergetelijk mooi avontuur geworden. Ik raad deze organisatie dan ook zeer aan wanneer je een selfdrive reis in Afrika wilt maken. Top!

Jordi van Oosten

10 / 10

Adequate hulp

Selfdrive4x4.com biedt adequate en deskundige hulp bij zowel het plannen van het reisschema, het regelen van autohuur en het daarbij horende papierwerk (verzekeringen, transfers) en het vastleggen van de camping- en lodge-locaties.

Leen & Maartje

9 / 10

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen!

De reis was geweldig en voldeed aan al onze verwachtingen, de campsites waren vaak mooi gelegen en uniek qua vormgeving en inrichting. Dat het koud zou kunnen zijn na zonsondergang wisten we natuurlijk maar toch verwacht je dat het wel mee zal vallen. 3 tot 6 graden boven nul in je tent blijft toch wel erg koud! Het is dus raadzaam om in de wintermaanden (NL’s zomermaanden) een warme (dons)slaapzak mee te nemen en voldoende warme kleding. En natuurlijk elke avond een kampvuur maken! Hans bedankt voor de mooie reis, we hebben er volop van genoten en gaan zeker nog een keer naar Afrika!

Simon Koch

9 / 10

Goed bereikbaar

De mannen van Selfdrive4x4.com hebben ons fantastisch geholpen bij het samenstellen, plannen en boeken van onze reis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Waardevolle tips gegeven ten aanzien van ons initieel bedachte reisschema, fantastische campingplaatsen en B&B’s uitgezocht/ geboekt. Altijd goed bereikbaar, en betrokken bij de reis (o.a. door actief posten op social media).

 

Rudy van Veen

9 / 10

Ontzettend genoten

Wij zijn sinds donderdagavond weer op Nederlandse bodem. Best nog een vreemd gevoel na 7,5 maand reizen. We hebben ongelofelijk genoten van onze vrijheid. Afrika was absoluut de slagroom op de taart! Wat een prachtig avontuur. Het rijden in de Toyota 4×4 en het kamperen (met name in de wildparken) vonden we helemaal te gek. Ook de kinderen. Dank ook voor de samenwerking. Je biedt een excellente service. De route en de accommodaties waren uitstekend. We hebben in Maun de route aangepast omdat we de mogelijkheid zagen om rechtsreeks via Savuti (Chobe NP) te reizen (er bleek een annulering te zijn op de campsite aldaar).

R. Schnieders & familie