Tel:+31357600418
Email:info@selfdrive4x4.com
Banner

Explore Botswana 4x4 Self Drive 19 dagen

Offerte aanvragen

Explore Botswana met deze optimale 4x4 self drive safari van 19 dagen inclusief de mooiste wildparken. Een prachtige self drive Botswana reis waarbij u de meest bijzondere gebieden van dit land in Zuidelijk Afrika gaat bezoeken. 

Deze Botswana reis is de meest complete zelf drive reis die u kunt bedenken inclusief het Chobe National Park, het Moremi Game Reserve, de Kalahari Woestijn (Central Kalahari Game Reserve), de uitgstrekte Makgadikgadi Zoutpannen inclusief het bijzondere Kubu Island. Tevens bezoekt u de waterrijke en groene Okavango Delta. Deze Afrika reis is 19 dagen puur self drive 4x4 avontuur met kamperen middenin de ruige natuur, dieren in het kamp, eindeloze vergezichten, prachtige zonsondergangen en bijzondere 4x4 routes. Afwisselend verblijft u ook in vaste B&B en/of lodge accommodaties.  

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen: 

  •  inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag. 

Route aanpassen:
Deze 19-daagse reis kan aangepast worden aan u persoonlijke wensen. Een dag korter of langer of meer nachten in een wildpark; dit alles is geen enkel probleem.

Bekijk reisroute
Dag 1: Kasane
Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Na overdracht van de 4x4 auto rijdt u naar het kamp voor de eerste nacht in Botswana. Optioneel is het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 10 km, reistijd ca. 15 minuten.
 
Dag 2: Caprivi (Kongola)
Accommodatie: kamperen. Reisafstand 250 km, reistijd ca. 3,5 uur.
 
Dag 3: Popa Falls (Bagani)
De reis naar Ngepi Camp (Bagani) gelegen aan de Okavango rivier in de "pan handle: van de Okavango Delta gaat dwars door de Caprivi strip. Vanaf Ngepi Camp kunt u de Popa Falls bezoeken. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 250 km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 4: Okavango Delta/ Guma Lagoon
De reis van Bagani naar Guma Lagoon is kort. Dit maakt dat u ruim voldoende tijd heeft om vanaf Guma Lagoon de Okavango Delta te bezoeken. U kunt er voor kiezen de twee nachten in het camp te verblijven of als alternatief een nacht te gaan kamperen in de Okavango Delta. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 140 km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 5: Okavango Delta/ Guma Lagoon
Een volledige dag vrij te besteden; u kunt een excursie maken op het water van Okavango Delta of relaxen in het camp. Tevens is het een optie om een van beide nachten in de Okavango Delta te gaan kamperen. Accommodatie: kamperen.
 
Dag 6: Maun
Na de dagen bij Guma Lagoon reist u vandaag verder naar Maun. In de loop van de dag komt u hier aan. Er is tijd om boodschappen en brandstof te taken. Accommodatie: lodge. Reisafstand 310 km, reistijd ca. 4 uur.
 
Dag 7: Makgadikgadi Zoutpannen/Planet Baobab
In de vroege ochtend is er tijd om eventueel een rondvlucht te maken boven de Okavango Delta, een van de mooiste gebieden van Botswana. Vervolgens gaat deze 4x4 rondreis verder naar het Oosten. Het plaatsje Gweta en het Planet Baobab camp aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen zijn de volgende bestemming. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 215 km, reistijd ca 2,5 uur.

Dag 8: Makgadikgadi Zoutpannen/Kubu Island
Vandaag staat de mooie rit naar Kubu Island op het programma van deze 4x4 reis. U gaat de Nwetwe zoutpan oversteken en rond lunchtijd komt u aan bij het bijzondere Kubu Island. De stoffige reis wordt beloond met het bijzondere Kubu Island, een rotseiland vol met prachtige Baobab bomen. De campsite is eenvoudig en gelegen vlakbij het eiland. Te voet kunt u Kubu Island verkennen en genieten van het wijde uitzicht en een prachtige zonsondergang. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 150 km, reistijd ca. 5 uur.
 
Dag 9: Central Kalahari Game Reserve/ Sunday Pan
Na Kubu Island nu een lange reisdag richting het Central Kalahari Game Reserve. Advies is deze ochtend vroeg te vertrekken. De rit gaat eerst naar het Zuiden over de Zoutpannen en daarna krijgt u een stuk glad asfalt, een prettige afwisseling. De turn-off naar het Central Kalahari Game Reserve is een stoffige zandweg. Na aankomst in het uitgestrekte Kalahari reservaat reist u door naar de Sunday Pan. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 315 km, reistijd ca. 7 uur.
 
Dag 10 en 11: Central Kalahari Game Reserve/ Sunday Pan
Twee volledige dagen om game drives te maken in de Kalahari Woestijn. U gaat op zoek naar de Kalahari leeuw met zijn donkere manen. Ook maakt u kans om de zeldzame bruine hyena te zien. jakhalzen, bat eared foxes en een honingdas worden altijd wel gezien. Antilopen die u zult zien zijn o.a. de gemsbok met zijn lange hoorns en de sprinkbok. Beide zijn dieren die kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 10-200 km game drives.
 
Dag 12: Maun
Na de Central Kalahari staat nu de bewoonde wereld van Maun op het reisprogramma. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat over zandwegen, het tweede deel gaat over de asfalt weg. Optioneel is de route langs de Kuke (koekie) Fence te rijden. Dit is echter een minder snelle route. Accommodatie: lodge. Reisafstand: 300 km, ca. 5,5 uur.
 
Dag 13: Moremi Game Reserve/ Third Bridge
In de ochtend is er nog tijd om in Maun boodschappen te doen en diesel te tanken. Vervolgens gaat uw selfdrive4x4 safari door naar het Moremi Game Reserve en het Third Bridge Camp. Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta. Al snel staat deze dag staat in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en de luipaard te zien. Olifanten en antilopen ziet u ook. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 130 km, reistijd ca 4 uur.
 
Dag 14: Moremi Game Reserve/Khwai
Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Khwai (North Gate). Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 55 km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 15: Chobe National Park/ Savuti
De 4x4 reis van Khwai in het Moremi Game Reserve naar Chobe Savuti is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Tijdens alle Botswana reizen is het advies vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het North Gate camp voordat u de reis vervolgt naar het Chobe National Park. In de loop van de middag komt u aan bij de Savuti Campsite. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel welke door dit gebied loopt en uitmondt in de Savuti Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km, reistijd ca. 5-7 uur.
 
Dag 16: Chobe National Park/ Ihaha
Na Chobe National Park Savuti reist u nu naar het Noordelijk deel van het Chobe National Park. Op de zandige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Ihaha aan de Chobe Rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km, reistijd ca. 5 uur.
 
Dag 17 en 18: Kasane / Victoria Falls
Twee volledige dagen vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal 160 km.
(optioneel is niet een dagtrip te maken naar de Victoria Falls maar de grens over te steken met de huurauto en twee nachten in Victoria Falls te verblijven. NB deze kosten zijn niet inclusief bij de reis.) 
 
Dag 19: Kasane (terugvlucht) 
De laatste dag van u Botswana reis, na het inleveren van de 4x4 auto reist u verder naar u volgende bestemming.
Offerte aanvragen
4x4 Auto's
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis